Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

​Uitreiking Nederlandse Cabaretprijzen tijdens eerste editie De Nederlandse Cabaretdagen

Camedy.nl  |  11-08-2014
Op 4, 5, 6 en 7 september vindt de eerste editie plaats van De Nederlandse Cabaretdagen: DNCD. 

Vier dagen achtereen in een inspirerende omgeving met elkaar bepalen waar het op staat binnen het Nederlandse cabaret. Met compilaties en avondvullende voorstellingen, met interviews en debat, met documentaires en muziek, met een hommage en een masterclass, met nieuwe presentatievormen en... met nog veel meer, waaronder op zondagmiddag 7 september de uitreiking van de Nederlandse Cabaretprijzen. 

Programma donderdag 4 september
DNCD opent donderdagavond 4 september met een hommage aan dichter-zanger Bram Vermeulen. Het is zijn tiende sterfdag. De hommage heeft plaats in de grote zaal van Theater aan de Parade. Er wordt aan meegewerkt door onder anderen Kommil Foo, Fernado Lameirinhas, Gerard van Maasakkers, André Manuel, Gé Reinders, Roos Rebergen (Roosbeef), Alex Roeka, Astrid Seriese en Diederik van Vleuten. 

Programma vrijdag 5 september
Op vrijdagavond 5 september spelen vier (van de zeven) genomineerden voor de Nederlandse Cabaretprijzen compilaties uit hun voorstellingen. Paulien Cornelisse en Erik van Muiswinkel (Nederlandse Cabaretprjis / Poelifinario) treden op met Martijn Koning en Katinka Polderman (Neerlands Hoop) in één programma.

Programma zaterdag 6 september
Zaterdag 6 september vormt de Verkadefabriek het festivalhart. Met onder meer: Van 12.00 tot 14.00 uur voor één keer vanuit Den Bosch het radioprogramma Spijkers met Koppen Live;

Vanaf 15:00 uur presenteert Dolf Jansen in twee zalen (!) een hutspot van liedjes, sketches en conferences van nieuwe en gevestigde namen, onder wie Nathalie Baartman, Harteveld & Fretz, Herman in een Bakje Geitenkwark, Jasper van Kuijk, Patrick Laureij en Sander van Opzeeland.

‘s Avonds is er een parallel-programmering in de verschillende theater- en filmzalen van de Verkadefabriek met onder anderen: 
Wim Helsen, Theo Maassen, en Micha Wertheim gaan bij Kasper Jansen en Michiel Lieuwma op De Snijtafel liggen;

Eric van Sauers is terug van jaren weggeweest en gaat, aan de hand van fragmenten uit zijn voorstellingen, in gesprek met regisseur Ruut Weissman en met het publiek; 

Jan Jaap van der Wal houdt zijn Oudejaars van vóór de crisis tegen het licht. Oftewel: een voorstelling over het jaar 2007, maar met de kennis van nu. 

Programma zondag 7 september
Zondag 7 september wordt om 12.00 uur afgetrapt met een debat over de stand van zaken in het Nederlandse Cabaret. Onder leiding van journaliste Rinske Wels praten recensenten, programmeurs, juryleden van de Nederlandse cabaretprijzen met elkaar en met andere geïnteresseerden in de zaal. 

Aansluitend - vanaf 15.30 uur - vindt de uitreiking plaats van de Nederlandse cabaretprijzen. 
Naast Paulien Cornelisse en Erik van Muiswinkel (Nederlandse Cabaretprijs / Poelifinario) en Martijn Koning en Katinka Polderman (Neerlands Hoop) - zie vrijdagavond 5 september - zijn daarvoor genomineerd: Ali B, Theo Maassen (Nederlandse Cabaretprijs / Poelifinario) en Emilio Guzman (Neerlands Hoop).


  Volgend bericht: Robin Williams overleden
  Vorig bericht: Deelnemers Cameretten bekend

Gerelateerde recensies

Erik van Muiswinkel
  04-11-2011 Erik van Muiswinkel - 4-8-'61


Banner Leading Entertainment