Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Robin Williams overleden

Camedy.nl  |  12-08-2014
De Amerikaanse acteur en comedian Robin Williams is vandaag op 63-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de politie in Californië.

Volgens Williams’ publicist Mara Buxbaum kampte de comedian de laatste tijd met zware depressies’ de politie vermoedt dan ook dat hij door zelfmoord om het leven is gekomen. Er is nog een onderzoek gaande naar de precieze toedracht.

Robin Williams werd geboren op 21 juli 1951. Sinds begin jaren ’70 was Williams op het podium te zien als stand-up comedian en maakte onder andere de shows An Evening With Robin Williams (1982), Robin Williams: At The Met (1986), Robin Williams LIVE on Broadway (2002). In 2009 tourde hij voor het laatst, dit deed hij met zijn show Weapons of Mass Destruction. Williams stond bekend om zijn onnavolgbare imitatie-skills.

Met zijn comedy talent wist hij al snel het grote publiek voor zich te winnen. Dit deed hij met een kleine rol als Mork in de serie Happy Days. De spin-off Mork & Mindy  was het gevolg. De comedy serie was een groot succes waar uiteindelijk vier seizoen van zijn gemaakt (1978-1982).

Williams verwierf wereldfaam met films als Good Morning, Vietnam (1987) en Dead Poets Society (1989), waar hij voor beide acteerprestaties werd genomineerd voor een Academy Award. Jaren later ontving hij daadwerkelijk de award voor zijn bijrol in Good Will Hunting (1998). Williams won verder nog Golden Globes voor Mork & Mindy, Good Morning, Vietnam, The Fisher King, Aladdin en Mrs. Doubtfire. Emmy Awards won hij voor Carol, Carl, Whoopi and Robin en ABC Presents: A Royal Gala. Voor Aladdin en One Hour Photo ontving  hij Saturn Awards.

Williams was voor het laatst te zien in de serie The Crazy Ones. Na de meest bekeken seizoensopening van afgelopen herfst, stopte de serie al na één seizoen omdat de kijkcijfers waren gekelderd gedurende het seizoen.

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Gerelateerd nieuws

Robin Williams
  24-03-2012 Robin Williams ontvangt Stand-up Icon Award


Banner Webshaping