Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Joan Rivers overleden

Camedy.nl  |  05-09-2014
De Amerikaanse comédienne Joan Rivers is donderdagavond overleden, dit heeft haar dochter bekendgemaakt. Rivers kreeg vorige week donderdag een hartstilstand tijdens een operatie aan haar stembanden.

Joan werd in New York geboren als Joan Molinsky en was de dochter van Russisch-Joodse immigranten. In de jaren vijftig ging ze bij het toneel. Vanaf 1965 had Rivers een kleine rol in Candid Camera waarvoor zij grappen schreef en mensen in bizarre situaties manoeuvreerde.

Rivers wordt gezien als een pionier voor vrouwen in stand-up comedy. Ze speelde in de jaren 60 in diverse clubs met andere acteurs die later ook beroemd zouden worden, waaronder Bill Cosby, Richard Pryor, Woody Allen en George Carlin.

In 1983 werd ze een regelmatig terugkerende gastpresentatrice bij de toenmalige Tonight Show van Johnny Carson. Drie jaar later kreeg ze bij Fox de gelegenheid om een eigen talkshow te presenteren, waardoor haar relatie met Carson verslechterde. Die show, The Late Show Starring Joan Rivers, werd geregisseerd door haar echtgenoot, Edgar Rosenberg. Omdat de show geen succes werd, werden Joan en haar man ontslagen. Drie maanden na het ontslag pleegde Rosenberg zelfmoord. Volgens Rivers vanwege het ontslag bij Fox.

Vanaf 1989 had Rivers opnieuw haar eigen talkshow. The Joan Rivers Show draaide vijf jaar en werd onderscheiden met een Emmy Award.

Joan Rivers stond bekend om haar harde grappen, ook over zichzelf, en haar vele cosmetische ingrepen.

De laatste jaren was ze veelvuldig te zien als gast in talkshows, was ze het lijdend voorwerp in haar eigen roast, verscheen haar documentaire Joan Rivers: a piece of work, deed ze een gastrol in de serie Loui, van Louis C.K., nam ze wekelijks de online talkshow In Bed with Joan op en trad ze ook nog gewoon nog regelmatig op. Een week voor haar dood promootte ze nog haar biografie Diary of a Mad Diva.

Joan Rivers werd 81 jaar.


Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Leading Entertainment