Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Poelifinario voor Erik van Muiswinkel, Emilio Guzman wint Neederlands Hoop

Camedy.nl  |  07-09-2014
Erik van Muiswinkel is dit jaar de winnaar van de Poelifinario, de cabaretprijs voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het seizoen. Dat maakte de Vereniging van Schouwburgen en Concertgebouwdirecties (VSCD) zondag bekend tijdens de afsluiting van de Nederlandse Cabaretdagen in Den Bosch. Hij krijgt de prijs voor zijn voorstelling Schettino! 

Volgens de jury “komen in Schettino! al Van Muiswinkels talenten bijeen en laat hij zien dat hij zich heeft ontwikkeld tot een van de beste conferenciers van ons land.” De jury noemde hem “een rasverteller. Een bevlogen commentator van al wat mis is in deze wereld. Naar Van Muiswinkel is het aangenaam luisteren. Verpakt in mooie taal rijgt hij zijn kritische observaties ineen.” Voor de Poelifinario waren ook Paulien Cornelisse, Ali B en Theo Maassen genomineerd. 

De Neerlands Hoop is uitgereikt aan Emilio Guzman. Hij won de VSCD-cabaretprijs voor de theatermaker met het grootste toekomstperspectief met zijn voorstelling ‘Een dunne dekmantel.’ In deze voorstelling vertelt over zijn beroemde broer Javier, een helemaal niet beroemde oom en over zichzelf. De jury: „Dit verhaal moest verteld worden en niemand had dat zo kwetsbaar, sympathiek, intelligent, gedreven, grappig, ontroerend en geloofwaardig kunnen doen als Emilio Guzman.” Andere genomineerden waren Katinka Polderman en Martijn Koning.

Lees de State of the Art en de juryrapporten hier.


  Volgend bericht: Psychovriendje gaat theater in
  Vorig bericht: Joan Rivers overleden

Wil je Theo Maassen in huis halen? Koop dan nu de onderstaande DVD's

Gerelateerde recensies

Emilio Guzman
  13-02-2010 Juryrapport Emilio Guzman
Erik van Muiswinkel
  04-11-2011 Erik van Muiswinkel - 4-8-'61


Banner Webshaping