Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Zanger en tekstdichter Drs. P overleden

Camedy.nl  |  15-06-2015
De zanger en tekstdichter Heinz Polzer, beter bekend als Drs. P. is op 95-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam overleden. Dat meldt zijn uitgever Vic van de Reijt. Drs. P overleed zaterdagrmiddag. Zijn grootste succes had hij met liedjes als Veerpont, Dodenrit, Het trapportaal en De Zusters Karamazov (Tante Constance & Tante Mathilde).

De doctorandus in de economie werd geboren in Zwitserland. Vanaf begin jaren 50 trad hij veel op in theaters en cafés en bij studentenverenigingen. Hij zong met een karakteristieke, krakerige stem en begeleidde zichzelf daarbij op piano.

Drs. P was een meester in het gebruik van allerlei versvormen en introduceerde het ollekebolleke, samen met Ivo de Wijs, gebaseerd op het kinderliedje Ollekebolleke rubisolleke.

Heinz Polzer stopte in 1996 met zijn zangoptredens. Hij trad in nog een keer op in 2012, bij de verschijning van Drs. P Compilé Complé, een bundel met zijn complete oeuvre en acht cd's, samengesteld door zijn uitgever Vic van de Reijt.

Voor zijn bijzondere bijdragen aan de Nederlandse taal kreeg hij een onderscheiding namens de Nederlandse Taalunie. Onder de vele prijzen en oeuvreprijzen die hij kreeg zijn een Gouden Harp en een Edison. 

Bron: NOS

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Leading Entertainment