Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Anne Neuteboom wint Cameretten 2015

Camedy.nl  |  29-11-2015
Anne Neuteboom is zaterdag de grote winnaar geworden van de 50e editie van Cameretten. Ze won zowel de jury- als de publieksprijs.

De overige finalisten waren Jasper Smit en Tom Montfrooy.

De jury over Cameretten 2015: 
“Contact. Het liep als rode draad door de afgelopen avonden. Relaties; tussen vader en dochter, tussen zoon en moeder, tussen geliefden, tussen generaties. Teleurstellingen, verlies, worstelingen, hoop….. De jury zag een enorme kwetsbaarheid op het podium.”

De jury over Juryprijswinnaar Anne Neuteboom: 
‘’Anne schreeuwt haar frustratie en woede van zich af. Gevangen tussen generaties wil ze weten waarom mensen zo onaardig doen tegen elkaar. Terwijl zij zó positief is, dat andere mensen haar altijd teleurstellen. Haar programma is zorgvuldig opgebouwd en bevat mooie overgangen, maar het duurt even voordat je aan haar gewend bent. Ze neemt publiek en jury op beeldende wijze en met prachtige volzinnen mee in haar frustraties. Op verfrissende wijze geeft Anne een inkijkje in de wereld om haar heen. Ze neemt het hele podium in beslag met slechts één roze vouwstoel en oogt als een vis in het water. De laatste tien minuten gaat het gas er echt op en blaast ze jury en publiek weg met een ongegeneerde ‘kennismaking’ met haar lichaam. Anne’s programma WEG is een relevante aanklacht tegen het keurslijf waar millenials zich in geperst voelen. In de ogen van de jury is dit een talent dat op het podium thuishoort.’’

Eerdere Juryprijswinnaars zijn onder andere Theo Maassen, Brigitte Kaandorp, Ronald Goedemondt en Marc-Marie Huijbregts.

Ook de mening van het publiek telt bij Cameretten mee. Door middel van een stembiljet heeft het publliek bepaald dat Anne Neuteboom ook de Factua Publieksprijs in ontvangst mag nemen.

De finalisten zijn nog tot eind mei 2016 te zien in verschillende theaters in het land met de Finalistentournee. Kijk voor meer informatie op www.cameretten.nl.  


Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping