Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Jorrit Rogaar wint Cameretten 2008

Camedy.nl  |  30-11-2008
(Camedy.nl) In een andermaal uitverkocht Oude Luxor Theater heeft een totaal verraste Jorrit Rogaar (35) de 43e editie van Cameretten gewonnen. Hij ontving hierbij een cheque ter waarde van € 2.500,-.

De andere finalisten waren Theo van Duren (52) en Max van den Burg (37). Laatstgenoemde won de publieksprijs. Dit jaar werd tevens de persoonlijkheidsprijs uitgereikt, een prijs die niet per definitie altijd uitgereikt wordt. Deze editie kon er echter niemand om Art-jan de Vries heen. Theo van Duren viel buiten de prijzen.

De uitreiking werd verzorgd door Brigitte Kaandorp en Jandino. Een opvallend leuk duo. Ze hadden het zo gezellig samen dat Max van den Burg twee keer hoorde hij de publieksprijs won. De eerste keer was namelijk net iets te vroeg. Dit zorgde voor de nodige hilariteit.

De prijsuitreiking was zaterdagavond overigens live te zien bij de jubileum uitzending van Mooi weer de Leeuw. Paul de Leeuw won in 1983 de Cameretten persoonlijkheidsprijs. Deze prijs werd dit jaar toegekend aan Art-jan de Vries. Hij stond niet in de finale, maar behaalde wel de laatste negen. Met zijn programma 'Marja' ontroerde hij met zijn mimiek, zijn spel, zijn open benadering en de ontwapenende manier waarop hij aan het eind van zijn voorstelling iedereen uit zijn stoel kreeg, zo zei de juryvoorzitter.

Jorrit kreeg het volgende jury-rapport: 'Op het podium staat een gewone doorsnee familieman, die een mooi, persoonlijk en verrassend verhaal vertelt. Hij scoort in bescheidenheid en oprechtheid en weet met liefde en respect grappen te maken over een kwetsbaar onderwerp als het syndroom van down. Zijn grappen zijn erg leuk, goed gestapeld en mooi getimed. Hij zet het publiek op het verkeerde been en vaak genoeg vraag je je als toeschouwer af of het allemaal wel echt waar is wat hij vertelt. Het gesprek tussen het jongetje en zijn broer is bijzonder en zorgt voor een mooi slot.' Uiteraard vroeg Jandino af wat Jorrit met het geld ging doen. Jorrit had er wel een goede bestemming voor: 'in de selectie van Feyenoord stoppen', was het antwoord van de Rotterdam.

Jorrit en de andere finalisten gaan tijdens de finaletournee van december tot en met mei langs 50 verschillende theaters in het land.

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping