Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Yora Rienstra wint AKF

Camedy.nl  |  07-04-2009
(Camedy.nl) Yora Rienstra heeft maandag 6 april het Concours om de Wim Sonneveldprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival gewonnen. Zij won zowel de jury- als publieksprijs. Tweede werd Ygor. De derde plaats werd gewonnen door het duo Lankmoed.

De afgelopen maanden hebben zeven kandidaten onder professionele begeleiding van een eigen coach/regisseur een tournee gemaakt door het land. Tijdens de halve finales zijn er drie finalisten aangewezen die maandag 6 april streden om de trofee van Wim Sonneveldprijs en de publieksprijs.

Yora Rienstra studeerde in 2006 af van de Toneelschool & Kleinkunstacademie in Amsterdam. In juli 2008 sprak Zwartekat-maker Richard van Bilsen voor Radio Rijnmond met haar als eerste in een reeks van jonge kleinkunstenaars aan het begin van hun carriere. Vervolgens is haar lied 'Ik hou van jou' te horen.

Van 12 t/m 16 mei zijn de finalisten van het Concours nogmaals te zijn tijdens de finalistenweek in Theater Bellevue te Amsterdam. Van 21 t/m 23 mei is winares Yora Rienstra daar te zien met haar avondvullende programma.


Bron: Zwartekat.nl

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Leading Entertainment