Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Guido Weijers: 'EO-lid, weet dat je in 2009 leeft'

Camedy.nl  |  04-08-2009
(Novum) - De Evangelische Omroep wil krampachtig vasthouden aan de achterban en daarom is er een streep gehaald door het cabaretprogramma 'Loopt een man over het water'. Dat zei cabaretier Guido Weijers maandagavond in RTL Boulevard. Weijers zou als eerste grappenmaker te gast zijn in het programma van Arie Boomsma.

Maandag besloot de EO alsnog een streep te halen door het cabaretprogramma over geloof. Volgens de omroep 'sloten de intentie van het programma en de uitvoering ervan niet meer op elkaar aan'. Weijers zei dat de achterban 'massaal' het lidmaatschap opzegde toen bekend werd dat Boomsma met het programma zou komen. "De EO wil vasthouden aan de achterban, aan mensen die niet openstaan voor een andere visie en met oogkleppen op naar de wereld kijken", zei de cabaretier. "Mij is juist verteld 'veroordeel niet opdat gij veroordeeld zult worden'."

Weijers zat voor het programma al met zijn neus in de Bijbel. "Ik heb me oprecht in het geloof willen verdiepen en had een stap richting de EO willen zetten", zegt de atheïstische grappenmaker. "Maar de gelovigen zijn zelf zo stug vasthoudend dat ze geen stap in mijn richting willen zetten." Tot slot heeft Weijers nog een duidelijke boodschap voor alle EO-leden: "Wees open voor nieuwe dingen en weet dat je in 2009 leeft jongens."

Bron: Nieuws.nl

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Leading Entertainment