Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Arnout van den Bossche wint Deltion Cabaret Festival 2009

Camedy.nl  |  13-12-2009
(Camedy.nl) De Belg Arnout van den Bossche is op 12 december winnaar geworden van het Deltion Cabaret Festival dat ieder jaar in Zwolle wordt gehouden. Hij wint hiermee de 'Ovatie' en een geldbedrag van € 1000. Voor Van den Bossche is dit de tweede prijs die hij wint in korte tijd. Eind november won hij namelijk nog de Humo's Comedy Cup.

De tweede prijs, de zogehete 'aanmoedigingsprijs' ging naar de andere Belg Jeroen Leenders. De heren van Jeroens Clan werden derde.

'Relatiedeskundige' Arnout van den Bossche balanceert op het snijvlak van ernst en humor. Hij doet dat op uitstekende wijze. Herkenbare situaties brengt hij op een zeer eigen wijze naar voren. Gortdroog en zeer scherp pakt hij zowel zijn onderwerpen als het publiek in. Het kon dan ook niet anders dan dat de publieksjury in Zwolle gunstig over hem oordeelde.

Was het Arnout niet, dan was het Jeroen Leenders geweest die de prijs naar het zuiden bracht. Deze innemende Belg werd op nipte afstand tweede en dat leverde hem de welverdiende 'Aanmoedigingsprijs' op. Ondanks veel improvisatie, wist hij een samenhangend verhaal op de planken te zetten. Misschien juist daardoor ontstond er een prettige interactie met het publiek.

Goede derde werden de jonge honden van Jeroens Clan. De vier Brabanders Bram Kroon, Jip de Poorter, Matthias Tuns en Thijs Tervoort dragen belofte in zich. Niet voor niets waren ze de jongste finalisten bij CabareteSK09. Maar ook in Zwolle toonden ze dat de cabaretwereld in Nederland meer van ze zal gaan horen.

Overige deelnemers:
Renie Bahlmann, Gorcha Davydova, Les Canards, Sammy de Burggraeve, WegmetdeHaan, Improvizeer en Youssef el Mousaoui.

Thijs Kemperink stond stand-by om bij eventuele calamiteit de open plaats in te nemen. Tijdens het DCF 2010 is hij een van de deelnemers.

Meer informatie over Arnout van den Bossche op zijn eigen website.
Fragment: Arnout van den Bossche (in 'De Bovenste Plank')


Bron: Deltion Cabaret Festival

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping