Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Kabouter Wesley exclusief bij Comedy Central

Camedy.nl  |  18-01-2010
De Vlaamse animatieserie Kabouter Wesley zal in Nederland exclusief te zien zijn bij Comedy Central. De serie over de altijd slecht gehumeurde en grofgebekte kabouter wordt vanaf 22 januari iedere week uitgezonden op het tv-kanaal. Dat heeft Comedy Central vrijdag bekendge- maakt. Kabouter Wesley is in België met succes te zien in Man Bijt Hond. De korte filmpjes vonden via YouTube en VARA’s De Wereld Draait Door hun weg naar Nederland en vinden hier nu onderdak bij Comedy Central.

Jonas Geirnaert, de maker en stem van Kabouter Wesley, tekende in 2008 een strip over de kabouter voor het weekblad HUMO. In 2009 volgde een animatieversie als wekelijkse rubriek in de Vlaamse Man Bijt Hond. Geirnaert mocht in 2009 over zijn creatie vertellen in het VARA-programma De Wereld Draait Door, die ook interesse had in de serie. Een eventuele samenwerking met de VARA lijkt nu van de baan.

Kabouter Wesley is bekend van zijn uitspraak ‘godmiljaar!’. “Kabouter Wesley ontmoet een schare idiote en vergezochte personages, die weinig zinnigs te melden hebben. Bovendien is dit alles afschuwelijk slecht getekend en hoef je geen dieperliggende betekenis te verwachten. Kortom, de ideale mix voor een geweldige animatiereeks! Volgens sommigen slaat Kabouter Wesley nergens op, maar niets is minder waar! Kabouter Wesley slaat juist op een heleboel: op een paddenstoel, op een egel, op een bloem, op een lijster, noem maar op… Turbo turbo!!“, aldus Gerinaert.

Kabouter Wesley is vanaf 22 januari wekelijks om 22.45 uur te zien na het satirische programma Joezjny. In Joezjny verslaat Sander van de Pavert, bekend van LuckyTV, op eigen wijze het belangrijkste nieuws.

Fragment: Kabouter Wesley wint de lotto

Bron: Mediacourant

  Volgend bericht: Bert Visscher kookt voor Kika
  Vorig bericht: Finalisten Cabareteske bekend

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping