Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Op Sterk Water lijmt cabaret aan film

Camedy.nl  |  26-01-2010
Op woensdag 10 februari 2010 presenteren het Leids Cabaret Festival en het Leids Film Festival een unieke filmavond met improvisatiecabaretgroep Op Sterk Water. Een filmavond als nooit te voren, waarin niks is vastgelegd of geregisseerd, in de sfeervolle setting van de Leidse Schouwburg. Voor één avond is film niet zomaar film, maar een driedimensionale theaterbeleving. Een experiment van de bovenste plank en Op Sterk Water gaat de uitdaging aan.

Het gezelschap wordt opgesplitst in twee teams en wordt live begeleid op piano. Het Leids Film Festival legt de twee teams het vuur aan de schenen in verschillende rondes. Tijdens deze cross-over tussen het film- en het cabaretfestival brengen de geniale geesten van Op Sterk Water je aan de hand van filmfragmenten een hilarische avond geïmproviseerd cabaret. Zie hoe slechte films toch leuk worden, hoe voorspelbare scènes ineens anders kunnen aflopen of wat er gebeurt als je de filmmuziek bij een film wijzigt. Muzikaal, hilarisch en niet te missen. Met: Arjen Lubach, Roemer van der Steeg, Tim Zeegers, Dave Luza en Daniel Koopmans.

Dat de kruisbestuiving tussen film & comedy werkt, is tijdens de afgelopen editie van het Leids Film Festival wel gebleken. Tijdens deze vierde editie werden de favoriete films van cabaretiers André Manuel, Micha Wertheim en Wim Helsen vertoond en speciaal door henzelf ingeleid. De avonden waren een groot succes en het grijze gebied tussen film en cabaret werd al snel bijzonder kleurrijk.

Het Leids Cabaret Festival zorgt er al jaren voor dat de stad Leiden op de culturele kaart staat, maar het plaatje wordt steeds completer sinds de stad vanaf 2006 ook gastdame speelt voor het Leids Film Festival. Dit jaar besloot de organisatie van het Leids Cabaret Festival de handen ineen te slaan met de organisatie van het Leids Film Festival onder de noemer ‘Cinema & Comedy. Eén plus één is in dit geval hopelijk niet twee, maar veel meer.

Datum: 10 februari 2010
Locatie: Leidse Schouwburg
Aanvangstijd: 20.15
Entreeprijs: € 16,50

Meer informatie over het Leids Cabaret Festival: www.leidscabaretfestival.nl
Meer informatie over het Leids Film Festival: www.leidsfilmfestival.nl
Meer informatie over Op Sterk Water: www.opsterkwater.nl

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping