Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Jan Jaap van der Wal: "bij de publieke is DWHN uitgespeeld"

Camedy.nl  |  21-05-2010
(Camedy.nl) Op 5 juni is Dit Was Het Nieuws eenmalig terug met een verkiezingsspecial. Dit gebeurt bij RTL4. Wat daarna de plannen zijn voor het succesvolle programma is ook voor Jan Jaap van der Wal nog niet helemaal duidelijk.

In een interview waar het Amsterdam Comedy Festival centraal staat, stelt Camedy.nl toch nog even  dé vraag waar comedy minnend Nederland zich nog steeds mee bezig houdt. Komt Dit Was Het Nieuws nog terug? Jan Jaap van der Wal vertelt: "er zijn plannen om één verkiezingsspecial op te nemen voor RTL4, dat zou heel leuk zijn. Vanuit daar moeten we maar kijken hoe het verder gaat. We zijn op een vervelende manier uit elkaar gegaan na 13 jaar en rancune is nooit een goede drijfveer, dus daar moeten we het niet op gooien.

We hadden er zelf iets meer stem in willen hebben. Je hebt drie netten, en wij zaten op Nederland 1. Dan zou je naar Nederland 3 kunnen gaan, maar dat vond de netmanager en de Tros ook niet helemaal leuk. ‘Dit was het nieuws’ is bij de publieke omroep wel zo’n beetje uitgespeeld. Dus mochten wij door willen, dan zal dat bij een commerciële zender moeten.”


Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping