Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Diederik van Vleuten in ZomerNachten

Camedy.nl  |  06-07-2010
Cabaretier-muzikant Diederik van Vleuten maakt op 10 juli een eigen radioprogramma in de nieuwe NCRV-serie ZomerNachten op Radio 1. Van Vleuten zal in anderhalf uur zijn eigen verhaal vertellen. Hoe hij de live-uitzending invult, is helemaal aan hem.

Van Vleuten is de eerste gastheer in een reeks ZomerNachten. Hij gaat anderhalf uur in alle eenzaamheid in de Radio 1-studio zitten, zonder interviewer dus, en vertelt over zijn voor- en zijn afkeuren op het gebied van onder meer muziek, literatuur en cabaret.

Hij gaat bij zichzelf na waarom het ene nummer van Steely Dan of dat ene stuk van Ravel hem wel voor het leven is bijgebleven en het andere niet. Ook hoopt hij dat, ondanks het nachtelijke uur, er ergens een jongetje luistert dat net als hij op 12-jarige leeftijd, gewonnen wordt voor James Taylor of Reve. Dat alles in een programma dat in tempo en uitstraling haast ouderwets aandoet. Met historische fragmenten van onder meer Simon Carmiggelt, maar ook met persoonlijke anekdotes van cabaretier Van Vleuten die voor alles een rasverteller is….

Jarenlang trad Van Vleuten samen met Erik van Muiswinkel op in succesvolle shows zoals ‘Mannen van de Wereld’ en ‘Mannen met Vaste lasten’. Ook was hij vast onderdeel in het cabaretblok in Kopspijkers van Jack Spijkerman. Het conservatorium in Den Haag maakte hij niet af, maar hij schreef wel de openingstune van onder meer Studio Spaan en Ook dat nog! Komend najaar is Van Vleuten in de theaters te zien in zijn eerste soloprogramma ‘Daar werd iets groots verricht’, een familiegeschiedenis die zich afspeelt in koloniaal Indonesië. Van Vleuten woont samen met cabaretière Bianca Krijgsman; ze hebben twee kinderen.

Een voorproefje van Diederik van Vleuten is te zien in een filmpje dat ZomerNachten-producent Bas Fels maakte.

Andere gastheren/gastvrouw in de reeks ZomerNachten:
·         Victor Muller, eigenaar Spyker en Saab
·         Marcel Lüske, pokerlegende
·         Ramsey Nasr, dichter des vaderlands
·         Abram de Swaan, socioloog
·         Linda Rose Smit
·         Andreé van Es, grande dame GroenLinks

Fragment: Voorproefje Diederik van Vleuten


Bron: http://www.medianieuwtjes.nl/?p=7631

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Leading Entertainment