Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Inschrijvingen Culture Comedy Award zijn geopend

Camedy.nl  |  02-08-2010
De inschrijvingen voor de Culture Comedy Award 2010, de meest prestigieuze stand-up comedy prijs van Nederland en België, zijn geopend. In 4 voorronden en twee halve finales strijden de comedytalenten voor de felbegeerde finaleplaats op zaterdag 6 november in Arenbergschouwburg te Antwerpen.

Inschrijven kan via info@comedyaward.nl. De voorronden vinden plaats vanaf 29 september a.s. in respectievelijk Amsterdam, Leuven, Antwerpen en Utrecht.
Achtste editie

De Culture Comedy Award beleeft dit jaar haar achtste editie en is daarmee de langst bestaande en meest gerenommeerde stand-up prijs van de lage landen. De Culture Comedy Award onderscheidt zich doordat het een traject van training en begeleiding biedt aan de deelnemers. De halve finalisten krijgen een workshopweekend en een aantal try-outs aangeboden. Bovendien mogen alle finalisten meespelen in een tournee langs grote theaters in Nederland en België zodat zij hun stand-up carrière direct een vliegende start kunnen geven.

Veel nu gerenommeerde comedians hebben zich door de Culture Comedy Award in de kijker weten te spelen bij theaters, impresariaten, comedy gezelschappen en pers.  In 2006 ging Bart Cannaerts er als eerste Vlaming met de prijs vandoor, Michael van Peel nam als tweede Vlaming het stokje van hem over in 2007. In 2008 verhuisde de Culture Comedy Award voor het eerst naar Antwerpen, waar de Nederlanders weer de macht grepen. Fuad Hassen won, gevolgd in 2009 door Marlon Kicken. Wordt 2010 het jaar van de Vlamingen of de Hollanders en misschien nog wel interessanter: krijgt de Culture Comedy Award zijn eerste vrouwelijke winnaar.....?

De Culture Comedy Award is een initiatief van Stichting Culture Comedy i.s.m. de Arenbergschouwburg Antwerpen en het Parktheater Eindhoven. Doel van het festival is bij te dragen aan de ontwikkeling van het genre stand-up comedy in Nederland en België.

Bron: Humortv

  Volgend bericht: K3 goes Comedy
  Vorig bericht: Bende bij de Beesten degradeert naar vooravond

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping