Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Hoogtevrees kost Thijs Kemperink record

Camedy.nl  |  13-08-2010
ROSSUM - Cabaretier Thijs Kemperink heeft op doktersadvies de eerste try-out van zijn programma ‘Achteraf Bekeken’ gecanceld. Het optreden zou vrijdag 20 augustus plaatsvinden in een luchtballon met een twintigtal genodigden en zou opstijgen vanaf Havezathe Het Everloo in Rossum.

Zijn impresariaat ‘Geen Idee’ uit Haaksbergen laat bij monde van Peter Mense weten dat de cabaretier afgelopen week een lichte paniekaanval heeft gehad tijdens een fotosessie op de Euromast in Rotterdam. Mense: “Thijs raakte lichtelijk in paniek door de hoogtevrees die hij bleek te hebben op grote hoogte.” Het plan om de eerste try-out te laten plaatsvinden in een luchtballon zal om die reden geen doorgang vinden.

“Het plan was om buiten de territoriale lucht de try-out te laten plaatsvinden, zodat we feitelijk konden spreken van een wereldpremière en een vermelding zouden krijgen in het Guinness Book of Records. Maar de gemiddelde luchtballon gaat tussen de 300 en 800 meter en dat is wel even iets hoger dan de Euromast met net geen 200 meter.” Kemperink ziet er de humor wel van in: “Men kan in ieder geval niet zeggen dat ik tijdens de eerste try-out uit de hoogte deed.” De luchtige try-out had moeten plaatsvinden in combinatie met de presentatie van het nieuwe theaterseizoen van minitheater Het Everloo in Rossum.

Eigenaar Tom Meupelenberg betreurt het afzeggen van Thijs, maar heeft alle begrip voor de situatie: “Thijs is één van die nieuwe talenten die aankomend seizoen bij ons op de planken staat. Er is al veel belangstelling voor zijn show, dus dat wordt een uitverkocht zaaltje.”

Thijs Kemperink tijdens de Sonnema Talent Tour 2009

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping