Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Lachen op de Wallen tijdens Wallenfestival

Camedy.nl  |  14-08-2010
Het Wallenfestival zet het Wallengebied een weekend in de spotlights, een andere kleur dan rood deze keer. De eerste editie van het festival presenteert op 11 en 12 september op verschillende plekken een groot aantal activiteiten op het gebied van muziek, dans, theater en ook een streetparade en Keltische markt. Het podium op de Nieuwmarkt en op Beursplein bieden diverse openluchtconcerten en voorstellingen.

De activiteiten vinden plaats in het gebied tussen Geldersekade, Nieuwmarkt, Kloveniersburgwal, Nieuwe Doelenstraat, Rokin, Dam, Damrak en Centraal Station. De shows van zaterdag 11 september duren van 10.00 uur tot 04.00 uur en zondag 12 september van 11.00.00 uur tot 22.00 uur

Een greep uit de theaterprogrammering:

Zaterdag 11 september, 13.30-14.30 uur
Podium Nieuwmarkt: WIJS!
Muzikaal, theatraal en het gaat nog ergens over ook. Wijs! bestaat uit twee muzikale theatermakers en twee theatrale muzikanten. Hun grappige en ontroerende liedjes gaan over bijvoorbeeld blozen en misselijk worden in de auto. Wijs! laat ondertussen zien hoe je een saxofoon opblaast, hoe ver je de accordeon kan uitrekken en meer van die instrumentale weetjes..

Zaterdag 11 september, 14.30-16.30 uur
Casa Rosso: Travestiecabaret
Zeker niet platvloers, maar wel met een knipoog en een klein beetje o-la-la. Travestiecabaret Chicks with Dicks maakt muzikale theatershows vol liedjes, sketches, variëté en magie. Glitter en glamour en ouderwets vermaak.

Patty, Marga en José zijn samen Naaiatelier De Dekmantel. Ze kennen het leven in al zijn vormen en verschijningen en zingen daar vol passie en humor over.

De voorstellingen zijn te zien in Casa Rosso, aanvang 14.30, 15.30 en 16.30: 

Zaterdag 11 september, 20.30 uur
Engelenbak - 1250e Open Bak
De fameuze Open Bak van Theater De Engelenbak is toe aan haar 1250e aflevering. Zo’n 35 jaar lang is de Open Bak iedere dinsdag een open podium voor nieuw talent. Alles kan, als het maar niet langer dan een kwartier duurt.

De Engelenbak viert de 1250e aflevering van 7 tot en met 11 september. Elke dag mag een andere presentator een eigen gedroomde Open Bak samenstellen. Tijdens het Wallenfestival valt op zaterdag 11 september die eer te beurt aan Nathalie Baartman, een van de aanstormende talenten in de Nederlandse cabaretwereld.

Verwacht coryfeeën van toen, talenten van nu, nieuwkomers én verrassende optredens van mensen die zonder de Open Bak de Nederlandse podia hebben weten te veroveren.

Bestel kaarten voor de 1250e Open Bak via engelenbak.nl of bel 020 3202007.

Zondag 12 september, 14.45-15.45 uur
Podium Beursplein: Pheasant Pluckers
Vier mannen en een vrouw. Gezegend met humor, muzikaal talent en harmonieus samenklinkende stemmen. En dat komt bij elkaar in een bonte show met muziek uit alle hoeken en gaten. Van Duke Ellington naar rock, van country naar Nino Rota en van pop naar klassiek.

Kijk voor het gehele programma met alle andere genres op wallenfestival.nl

Bron: Wallenfestival

  Volgend bericht: Speelmannen op Uitmarkt
  Vorig bericht: Draadstaal moet naam wijzigen

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Leading Entertainment