Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Paulien Cornelisse ontvangt Tollens-prijs 2010

Camedy.nl  |  30-08-2010
Cabaretier en schrijfster Paulien Cornelisse ontvangt op 13 november 2010 de Tollens-prijs 2010 voor haar boek Taal is zeg maar echt mijn ding en haar overige verdiensten voor de Nederlandse taal.

De Tollens-prijs is de oudste letterkundige prijs van Nederland, vernoemd naar de dichter Hendrik Tollens (1780-1856). Die wordt om de 5 jaar toegekend aan een schrijver die in de 5 voorafgaande jaren volgens de jury een opmerkelijke literaire prestatie leverde.

De Tollens-prijs werd voor het eerst uitgereikt in 1902. Tot de gelauwerden behoren onder anderen Lodewijk van Deyssel, Louis Couperus, Arthur van Schendel, Anton Koolhaas, Belcampo, Marten Toonder en Jules Deelder.

'Tollens was een 19e-eeuwse dichter met een grote populariteit, die de mensen wist te treffen door zijn toegankelijke en melodieuze taal, zonder dat hij daarbij populistisch werd. Dit alles herkennen we bij Paulien Cornelisse,' aldus jurylid Marita Mathijsen, hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde.

De uitreiking van de prijs, die bestaat uit een bedrag van 1500 euro en een penning, zal op zaterdagavond 13 november plaatsvinden tijdens het jaarlijke lezersfeest in de Openbare Bibliotheek van Rotterdam

Bron: Humortv.nl

  Volgend bericht: Ronald Smink is MARNEX
  Vorig bericht: Comedyhuis presenteert nieuwe seizoen

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Leading Entertainment