Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Toren C wint Seoul Drama Awards

Camedy.nl  |  11-09-2010
Het satirische VPRO-programma Toren C heeft in Korea de Seoul Drama Award 2010 gewonnen in de categorie ‘beste actrices’. Hoewel de serie nooit is aangekocht door het land, is het talent van makers Margot Ros en Maike Meijer nu dus wel erkend. De uitreiking van de Seoul Drama Awards is één van de grootste shows van Azië, waar 43 landen samenkomen.

Maike Meijer en Margôt Ros: “Dit zijn de Grammy’s van het Oosten. We vinden het een enorme eer om over de Aziatische rode loper te mogen lopen. Een groot deel van de bevolking heeft live naar de uitzending gekeken. Wie weet zijn we straks ‘big’ in Korea!”

Co-producent Dan Blazer van Blazhoffski: “Fantastisch dat de prestaties van Margôt en Maike ook in het buitenland worden gewaardeerd. Ze hadden in 2009 al de Lira Scenarioprijs gewonnen voor hun schrijverstalent en nu deze voor hun acteerprestaties. Dit zegt ook veel over de internationale klasse en potentie van Toren C.”

Frank Wiering, VPRO hoofdredacteur televisie: “Deze prijs bevestigt dat VPRO-humor onderscheidend is en wereldwijd groot kan zijn.”

Komend seizoen is de derde serie van Toren C te zien bij de VPRO.

Fragment: Toren C (Inwendig onderzoek)

Bron: Zappen.Blog

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Leading Entertainment