Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Wim Helsen in VPRO experiment

Camedy.nl  |  19-10-2010
Het VPRO programma De Avonden bestaat vijftien jaar. Dat wordt gevierd met een project waarbij vijftien schrijvers, dichters, cabaretiers en denkers zich beurtelings geheel vrijwillig een week lang laten opsluiten in een boothuis midden op het Lauwersmeer. Zonder mobiele telefoon, zonder computer, zonder radio en televisie. Het enige contact dat zij vanuit dit door Staatsbosbeheer beheerde natuurgebied met de buitenwereld hebben is wanneer elke dag om drie uur een koerier per motorboot de door hen in een recordertje ingesproken dagbespiegelingen ophaalt.

Wat gebeurt er als je iemand van alle moderne communicatie afsnijdt? Ervaart de moderne, suf geïnformeerde mens dat als een verademing, of voelt die mens zich afgesneden van het echte leven? Biedt het ruimte aan iets nieuws of overheerst ongeduld en wil iedereen zo snel mogelijk weer verbonden zijn?

Van 23 tot en met 29 oktober wordt Wim Helsen opgesloten. Luister naar hoe hij het experiment beleeft op Radio 6, elke werkdag van 21.00 uur tot 23.00 uur.

Bron: Website Harrykies

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping