Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Dit was het nieuws terug op tv

Camedy.nl  |  26-10-2010
Als het aan Erland Galjaard ligt, komt Dit Was Het Nieuws in het voorjaar van 2011 terug op RTL 4. Dat vertelt de zenderbaas aan Zappen.blog.nl. Begin juni was Dit Was Het Nieuws al eenmalig als experiment te zien met 871.000 kijkers als resultaat. “Het was toen één van de warmste zaterdagen van het jaar waardoor veel mensen op het terras zaten. Maar het marktaandeel was erg goed. Ik vind Dit Was Het Nieuws een heel goed programma.”

Velen hadden Dit Was Het Nieuws dit najaar al op de zender verwacht. “Ik denk niet dat die jongens het op zo’n korte termijn al hadden kunnen maken. Het voorjaar van 2011 moet haalbaar zijn.”

De Tros maakte vorig jaar bekend afscheid te willen nemen van Dit Was Het Nieuws, omdat de omroep zich scherper zou moeten profileren met minder budget en zendtijd. Dit Was Het Nieuws was daarbij één van de programma’s die sneuvelde. Volgens presentator Harm Edens en panelleden Raoul Heertje en Jan-Jaap van der Wal werd het programma vervolgens tegengewerkt voor een doorstart bij een andere publieke omroep.

Maar nu lijkt de definitieve terugkeer van Dit Was Het Nieuws dus een formaliteit. Galjaard zou het satirische nieuwsprogramma graag afwisselen met Jack Spijkerman-shows Echt Waar!? en Wat Vindt Nederland.

Bron: Zappen.blog.nl

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Leading Entertainment