Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

AKF van start met veel inschrijvingen

Camedy.nl  |  01-11-2010
Dinsdagavond 2 november is de eerste auditie-avond van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Wie dit jaar het festival wil winnen, moet 49 andere acts verslaan. Met 50 auditanten ligt het aantal inschrijvingen hoog.

Het Concours om de Wim Sonneveldprijs, onderdeel van het Amsterdams Kleinkunst Festival, is sinds 1988 een belangrijke stimulans voor aanstormend cabaret talent.

Van dinsdag 2 tot en met zaterdag 6 november spelen de kandidaten ieder 10 minuten voor publiek in Theater Bellevue te Amsterdam, in de hoop door te dringen tot de volgende ronde. Deze afwisselende avonden worden gepresenteerd door Claar van der Does, Jelle Kuiper en Margriet Bolding.

Een professionele selectiecommissie kiest vervolgens 15 acts die doorgaan naar de tweede ronde in december. De commissie bestaat uit cabaretière Anne van Rijn (Dames voor na Vieren), Simone de Waard (o.a. jurylid Eerste Prijs), Ton Offerman (regisseur), Meine Boonstra (regisseur en docent) en Evert de Vries (artistiek directeur).

De kandidaten die met succes door drie voorrondes komen gaan op tournee door het hele land. Daarbij worden zij begeleid door professionele coaches, regisseurs en musici. Door deze focus op professionele ontwikkeling en intensieve coaching is het Concours om de Wim Sonneveldprijs een belangrijke springplank voor een carrière in het theater.

Dat het Amsterdams Kleinkunst Festival wat oplevert is te zien aan eerdere finalisten zoals Thomas Acda, Maarten van Roozendaal, De Vliegende Panters, Ernst van der Pasch, Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Klaas van der Eerden, Droog Brood, Dames voor na Vieren, Wouter Deprez, Geen Familie, Pieter Derks, Jeroen Bouwhuis, Thijs Maas, Roemer van der Steeg, Yora Rienstra en meest recent Jan van Maanen.

Hoewel resultaten uit het verleden geen garanties bieden voor de toekomst zijn de voorrondes een unieke kans voor het publiek om de eerste stappen op het podium te zien van toekomstige cabaret grootheden.

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping