Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Mike Bodde maakt voorstelling van eigen boek

Camedy.nl  |  07-11-2010
Tot zijn eigen verbazing is Mike Boddé's eerste boek PIL een groot succes geworden. Bij voorleesavonden krijgt hij steevast van toeschouwers te horen dat de teksten nog beter op zijn plaats vallen als hij ze zelf voorleest. Niemand kan de oorspronkelijke toon van de teksten beter treffen dan hijzelf. En aangezien hij vóór alles toch muzikant is ontstond het idee om van PIL een muzikale theatervoorstelling te maken: Een voorleesavond dus, met veel muziek, drama en humor, en een spetterend opgewekt toetje.

Mike speelt PIL slechts 4 keer
- Wo 12 januari - Theater Walhalla
- Vr 14 januari - Theater Walhalla
- Vr 21 januari - De Kleine Komedie
- Za 22 januari - De Kleine Komedie

Mike wordt begeleid door zijn nieuwe band The Win-Win Situation, bestaande uit topmuzikanten Marcel Serierse (drums), Tom Beek (saxen), Udo Pannekeet (bas) en Wim Bronnenberg (gitaren).

In PIL zet Mike de zaak op zijn kop: het lichte wordt zwaar, en het zware wordt licht. Want ‘humor is vertaald verdriet, en ‘rijmt het niet, dan botst het wel.'

De pers over het boek PIL:

Volkskrant: "Boddé schrijft onderhoudend. Hij voegt teksten van zijn liedjes toe daar waar dat toepasselijk is, levert vanaf de zijlijn commentaar op zichzelf in de derde persoon, drijft de spot met zijn getob, en weet te ontroeren  als  hij vertelt over zijn stervende broer."

Ze.nl: "Ik heb Pil niet alleen gelezen, ik heb Pil geleefd. Ik heb vol enthousiasme een prachtig boek gelezen, een boek vol herkenning en een boek met humor!"

NRC: "In ‘Pil' beschrijft Mike Boddé de gruwelijke finale fase van zijn depressie hartverscheurend Zijn debuut Pil leest als een horrorachtig sprookje met een bevrijdend happy ending. Zijn autobiografie is een compositorisch en stilistisch kunststukje, heeft dramatische kracht en de personages zijn met groot inlevingsvermogen neergezet."

--------------
Op het moment tourt Mike Boddé samen met Hadewych Minis langs de Nederlandse theaters met hun voorstelling Gelukkig met Hadewych en Mike.

Bron: Harry Kies

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Leading Entertainment