Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Wouter Monden wint Culture Comedy Award 2010

Camedy.nl  |  07-11-2010
Wouter Monden (30) heeft zaterdagavond in Antwerpen de Nederlandse eer hoog weten te houden door de achtste editie van de Culture Comedy Awards te winnen. Antwerpenaar William Boeva won de publieksprijs.

De Culture Comedy Awards is de langst bestaande stand-up prijs van de lage landen. Dit jaar deden er ruim 50 deelnemers mee. Na een voorronde en twee halve finales werden vier finalisten geselecteerd die zaterdag mochten strijden om de hoofdrprijs in een volle Arenbergschouwburg.

Na lang beraad riep de jury, onder leiding van Tom Bertels, Amsterdammer Wouter Monden uit tot winnaar. Hij mag zichzelf met zijn gouden microfoon in de hand een jaar lang het grootste stand-up comedy talent van België en Nederland noemen. Ook het publiek mocht haar voorkeur uitspreken. Zij kozen voor de twintigjarige Antwerpse rechtenstudent William Boeva.

Monden en Boeva toeren binnenkort samen met de twee andere finalisten langs de grote theaters in België en Nederland. Op die manier hopen de organisatoren dat hun stand-up carrière meteen een vliegende start kan nemen en ze in de voetsporen kunnen treden van vroegere winnaars als Bart Cannaerts (2006), Michael Van Peel (2007) en de Nederlanders Fuad Hassen (2008) en Marlon Kicken (2009).

Fragment: Wouter Monden - Duits voetbal commentaar

Fotografie: Sander de Goede

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Gerelateerde recensies

William Boeva
  22-01-2012 3e Auditie Leids Cabaret Festival


Banner Webshaping