Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Aanmelding voor het VARA Leids Cabaret Festival van start

Camedy.nl  |  11-11-2010
Het VARA Leids Cabaret Festival is op zoek naar authentieke, ondernemende en enthousiaste cabaretiers/theatermakers die humor serieus nemen en zich willen presenteren aan een groter publiek.

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf heden aanmelden. De aanmelding sluit op 20 december 2010. Uit de inzendingen wordt een selectie gemaakt van geïnteresseerden die worden uitgenodigd voor de audities in januari 2011.

De voorronden vinden plaats op 7 en 8 februari, de halve finale op 10 februari en de finale op 12 februari 2011, in de Leidse Schouwburg te Leiden.

VARA Leids Cabaret Festival     
Het Leids Cabaret Festival wordt sinds 1978 georganiseerd en is een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Zij probeert jong cabaret- en theatertalent te stimuleren door de deelnemers zowel voor-, tijdens-  als na het festival intensief te begeleiden en waar mogelijk is een brug te slaan tussen amateurcircuit en professionele podia.

Gevestigde namen zoals Lebbis, Dolf Jansen, Najib Amhali, Javier Guzman, Sanne Wallis de Vries, Wim Helsen en uit de nieuwere generatie cabaretiers Katinka Polderman en Paulien Cornelisse  begonnen ooit hun carrière op het toneel van VARA Leids Cabaret Festival. 

Harry Kies Theaterprodukties
Kort na oprichting van het VARA Leids Cabaret Festival in 1978, bleek er bij de nieuwe generatie cabaretiers behoefte aan een gedegen behartiging van niet alleen zakelijke maar ook artistiek inhoudelijke belangen. Uit die behoefte is Harry Kies Theaterprodukties ontstaan. In de afgelopen 33 jaar hebben we een ruime ervaring opgebouwd op het gebied van cabaret, die we graag willen delen met (beginnende) cabaretiers. In de context van het VARA Leids Cabaret Festival is dat door een artistiek en organisatorisch klankbord voor de deelnemers te zijn, een workshopweekend te organiseren, een ‘geolied’ festival en een serie voorstellingen na het festival. Op deze manier is het festival voor iedere
deelnemer, en niet alleen voor de winnaar, een leerzame ervaring.

Meer informatie over het VARA Leids Cabaret Festival en het aanmeldformulier vindt u op de website www.leidscabaretfestival.nl  U kunt ook bellen naar 020-4899899 of mailen naar lcf@harrykies.nl.
 

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping