Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Nederlandse Daily Show met Jan Jaap van der Wal

Camedy.nl  |  16-11-2010
AMSTERDAM - Cabaretier Jan Jaap van der Wal presenteert in februari drie weken lang een Nederlandse versie van The Daily Show bij Comedy Central. Het wordt een eerbetoon aan de satirische Amerikaanse nieuwsshow van Jon Stewart. Dat maakte Van der Wal dinsdag bekend op een perspresentatie van Comedy Central in Amsterdam.

Van der Wal probeert van maandag tot en met donderdag om 22.30 uur live comedy en satire op de Nederlandse televisie te introduceren. ''Het is een eerbetoon, maar tegelijk een experiment. We gaan uitzoeken of dagelijkse satire in Nederland werkt. Nederland is immers geen Verenigde Staten. Als het lukt, dan krijgt de show een vervolg op Comedy Central'', zei Van der Wal.

The Daily Show with Jon Stewart betitelt zichzelf als een fake nieuwsprogramma. Van der Wal is trots dat hij in dezelfde formule dagelijks het Nederlandse nieuws op de hak mag nemen. 'De Nederlandse Jon Stewart bestaat natuurlijk niet', aldus Van der Wal, die met tv-producent CCCP een eigen tv-productiebedrijf heeft opgericht.

Een droom

Volgens de komiek is The Daily Show voor Nederlandse schrijvers, comedians en journalisten een droom om aan mee te werken. In januari wordt bekendgemaakt wie er verder aan de Nederlandse versie meedoen.

Comedy Central kondigde dinsdag veel nieuwe series aan. De zender van het MTV-concern krijgt vanaf 1 januari meer zendtijd en zendt dan vanaf 15.00 uur uit op het analoge tv-kanaal van TMF. De muziekzender gaat in de loop van volgend jaar verder als digitale tv-zender.

Algemeen directeur Maurice Hols van Comedy Central Noord-Europa is erg blij met de extra zendtijd. Nu deelt Comedy Central nog een kanaal met Nickelodeon. 'Voor ons is het belangrijk om in de vooravond onze doelgroep te bereiken. Nu zijn we tot acht uur 's avonds niet zichtbaar voor onze doelgroep', zei Hols.

Nieuwe seizoenen

De zender gaat zich dagelijks tot 19.30 uur richten op jong-volwassenen met nieuwe seizoenen van onder meer de ziekenhuisserie Scrubs en de animatieserie Family Guy.

In 2011 wordt 22.30 uur het tijdstip waarop de zender nieuwe series gaat programmeren. Een daarvan is Mr. Sunshine met Matthew Perry (Friends), die de serie over de veertiger zelf schreef. Andere aankopen uit de Verenigde Staten zijn Chuck, Community, Call me Fitz en The Middle. (ANP)

Bron: ANP

  Volgend bericht: Van Duin ontvangt Oeuvre Award
  Vorig bericht: Hans Teeuwen op tv

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Webshaping