Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

VARA breekt met traditie: geen oudejaarsconference

Camedy.nl  |  24-11-2010
AMSTERDAM - Kijkers moeten het komende oudejaarsavond doen zonder ouderwetse conference. Geen Youp van 't Hek, geen Jan Jaap van der Wal, maar een speciaal voor tv ontwikkelde voorstelling van topcabaretiers.

Dat heeft de VARA gisteren bekendgemaakt. Het alternatief heet Gedoog, Hoop & Liefde en wordt gepresenteerd door Erik van Muiswinkel.

Mike en Thomas
Van Muiswinkel neemt in de show het jaar door samen met andere bekende cabaretiers. Zo maken onder anderen Thomas van Luyn, Mike Boddé, Sanne Wallis de Vries en Ronald Goedemondt hun opwachting. De uitzending is te zien op 31 december, 21.35 uur bij de VARA op Nederland 1.

Vorig jaar sloot Jan Jaap van der Wal het jaar nog af met de show Lekker Hard Lachen Met Oliebollen. Het jaar ervoor was de beurt aan Youp van 't Hek's show Troost. Van 't Hek was in de jaren nul en jaren negentig het vaakst te zien bij de publieke omroep op oudejaarsavond, maar ook Lebbis en Jansen en Freek de Jonge maakten veelvuldig hun opwachting.

Wim Kan
Andere bekende conferenciers waren Seth Gaaikema en uiteraard Wim Kan, de 'founding father' van de Nederlandse oudejaarsconference. Hij debuteerde er in 1954 mee, weliswaar op de radio, maar toch; een traditie was geboren. In 1966 was de eerste tv-editie.

SBS 6
Bij de commerciëlen heeft cabaretier Guido Weijers inmiddels een aardige traditie opgebouwd. Hij komt op 31 december met zijn vijfde oudejaarsconference voor SBS 6.

Bron: Volkskrant.nl

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.Banner Leading Entertainment