Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Alex Klaasen - Eindelijk Alleen

Locatie: Schouwburg Orpheus
Plaats: Apeldoorn
Gehouden op: 23-12-2009
(Camedy.nl) Gisteravond was Camedy.nl te gast bij de voorstelling ‘Eindelijk Alleen’ van Alex Klaasen. Een bomvolle tot de laatste plaats uitverkochte zaal in theater Orpheus te Apeldoorn stond in schril contrast tot het uiterst minimalistische decor wat Alex Klaasen gebruikt in deze voorstelling. Slechts een klein achterdoek, een toiletpot en een paal, bleek echter meer dan genoeg voor een complete en buitengewoon verrassende voorstelling.

Alex Klaasen heeft reeds eerder een seizoen met Martine Sandifort op de planken gestaan en heeft daarnaast ook veel podiumervaring opgedaan op onder andere De Parade en in enkele musicals en toneelstukken, en dat was goed te merken. Een musicalnummer, een parodie op een Borsato-liedje, een Frans/Nederlandse chanson of een klassieke ballade, Alex Klaasen zingt het allemaal met speels gemak en loepzuiver.

Daarnaast is hij zeer bedreven in het schakelen tussen vele stemmetjes en typetjes en is slechts een klein accessoire of een andere houding genoeg om te geloven dat hij ook daadwerkelijk een andere persoon is. Zeer treffend in zijn voorstelling waren de bezeten en o zo herkenbare fans van ‘musicalster’ Mariska van Kolk en de hilarische scene van een oude man die aan het slot van de voorstelling verteld over zijn geluk nu zijn vreselijke vrouw eindelijk is overleden.

Alex Klaasen is een buitengewoon veelzijdige en originele cabaretier die dit jaar beloond is met De Neerlands Hoop, een prijs voor de meest veelbelovende cabaretier. Het publiek beloonde Alex Klaasen aan het slot van de voorstelling in Apeldoorn dan ook geheel terecht met een groot applaus. ‘Eindelijk alleen’ is op 2 februari 2009 in première gegaan in de Leidse Schouwburg en op 2 april 2010 zal in dit theater ook de laatste voorstelling te zien zijn.

Tekst: Tom Berends, Camedy.nl
- 'Eindelijk Alleen' gezien? Meepraten en stemmen doe je op Cabaretmeter.nl

Fragment: Alex Klaasen – Joie de vivre (uit de voorstelling Eindelijk Alleen, gezongen bij Kunsstof TV)

  Volgende review: Impressie 1e auditie LCF'10
  Vorige review: Finale Cameretten

Tags:

Alex Klaasen

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment