Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Juryrapport Emilio Guzman

Locatie: Leidse Schouwburg
Plaats: Leiden
Gehouden op: 13-02-2010
EMILIO GUZMAN

Emilio zegt dat hij graag slim gevonden wil worden. Misschien om niet op zijn vader te lijken. Zelfs het programma zit slim in elkaar. De opbouw hoe het publiek Emilio mag ervaren, gedurende het half uur, is van een cleverheid, waar we als jury met bewondering naar hebben zitten kijken.

Emilio wil graag scoren zodat hij mensen aan zich kan binden. En dat doet hij dan ook in het begin van zijn programma. Iets toegankelijke humor, iets meer scoren, zoals hij het zelf noemt, zodat hij zeker weet dat iedereen mee is. Steeds intelligenter, steeds persoonlijker, steeds integerder, de humor nooit uit het oog verliezend. Tot we naar een man staan te kijken die recht uit het hart een gedicht van Leo Vroman voordraagt en eindigt met de zin: Dat wil ik wel!

Mooi, zeer mooi.

Emilio durft zich kwetsbaar op te stellen, zijn vrouwelijke kant te laten zien, maar laat je niet misleiden. Dit is een man, die doordat hij zichzelf kent, geen blad voor de mond hoeft te nemen.

De jury heeft getwijfeld om iets te zeggen over Javier, de broer. Emilio benoemt Javier eenmalig in zijn verhaal. Maar daar blijft het dan ook dan ook bij. Ook voor ons als jury. Emilio heeft meer dan voldoende eigenheid, om zonder het benoemen van zijn broer zijn weg binnen de theaterwereld te vinden. We weten zeker dat er binnen no time over ‘de broers Guzman’ gesproken zal worden, als gelijkwaardige cabaretiers.

Emilio bezit een voortreffelijke timing. Weet precies wanneer hij een grap moet plaatsen. Hij straalt een zelfzekerheid uit en neemt ook voldoende rust. Bij elk optreden tijdens dit festival groeide hij steeds meer in zijn verhaal en in zijn zelfvertrouwen. Zijn observaties zijn intelligent. Zijn ergernissen oprecht. Fijn om iemand te zien, die de situatie in Nederland niet uit het oog verliest. En zich daaraan durft te storen op een podium zonder belerend te zijn.

De manier waarop hij zijn persoonlijke verhaal in het programma verweeft, is knap. Het is nooit te privé, het wordt gebruikt om het verhaal te ondersteunen.

De conclusies die hij trekt, zijn bijna filosofisch te noemen.

Emilio zegt zelf: Als je wilt scoren, scoor dan met iets dat je echt wilt zeggen. En niet met wat iedereen wil horen.

Emilio heeft volgens de jury echt iets te zeggen. Andere berichten rondom de finalisten van het Leids Cabaret Festival
â–º Nieuwsbericht: Jeroen Leenders wint Leids Cabaret Festival
â–º Auditie Emilio Guzman en Bart Cannaerts
â–º Auditie Jeroen Leenders
â–º Lees het juryrapport van Jeroen Leenders
â–º Lees het juryrapport van Bart Cannaerts


Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment