Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Finale Griffioen Zuidplein Cabaret Festival 2010

Locatie: Cultuurcentrum Griffioen
Plaats: Amstelveen
Gehouden op: 11-03-2010
In een vol Cultuurcentrum Griffioen is het Robbert Jan Proos die als eerste de microfoon pakt. Hij leidt ons door de finale van het Griffioen Zuidplein Cabaret Festival 2010.

Ruud aarden begint meteen met een gezellig onderwerp; carnaval. Hij vertelt hoe het is misgelopen. De zaal reageert vlakjes en lijkt nog niet warm te zijn. Talloze onderwerpen komen voorbij en een echte rode draad heeft Ruud niet. Soms is dat niet erg, maar nu had die kapstok misschien voor wat rust kunnen zorgen. Het blijft wel boeiend om te kijken en luisteren naar zijn levendige fantasie. Ruud is een echte jongen met stoere verhalen en gedachtes.

Wouter Monden is de tweede act van de avond. Hij kan in ieder geval al rekenen op veel support. Hij is een echte verteller. Een lang verhaal met hier en daar wat uitstapjes is wat Wouter brengt. Grappig op zijn tijd en ook herkenbaar, maar ook is het lastig om de aandacht er volledig bij te blijven houden.

Jennifer van de Schaaf is vooral muzikaal heel origineel. Met alles wat ze heeft, maakt ze muziek. In cabaretland is zij een positieve muzikale uitzondering. Sprekend is ze grappig, maar het haalt het niet bij haar kunde op muziek- en ritme gebied.

Edo Berger knalt meteen de zaal in. Vol energie zijn wij deelgenoot van een tot dan nog onbekende cursus. Al snel wordt duidelijk dat het een zelfverdedigingcursus is. We zien een Edo die hij eigenlijk zou willen zijn. Edo zelf is “beige, dus eigenlijk gewoon onwijs saai”.  De spierbundel die ons de curcus geeft komt regelmatig terug.  Dit zorgt elke keer weer voor de nodige hilariteit. Edo zet het contrast erg sterk neer. De lachdichtheid bij zijn optreden is het hoogst van alle deelnemers. Een lachend en hard applaudisserend publiek laat hij achter.

Gastoptreden Yora Rienstra
De winnares van het AKF 2009 gaf een sterk gastoptreden. Ze schetste een mooie beeld van een (getrouwd) stel. Mooie en venijnige ‘dialogen’ met haar man zorgen meerdere malen voor hard gelach. Haar liedjes beginnen als puur kleinkunst, maar al gauw wordt het meezing gehalte erg hoog. Ze is theatraal en zet een hele mooie act neer.

Na het gastoptreden moest er nog eventjes tijd worden gerekt, omdat de jury nog niet klaar was met hun juryrapporten. Robbert Jan Proos zorgde voor een leuke opvulling. “Het lijkt wel X-factor…” improviseerde de energievolle gastheer.

De finalisten hadden allemaal te kampen met technische problemen. De juryvoorzitter wilde nog eens benadrukken dat zij bewust zijn van die moeilijkheid . Als opener had Ruud Aarden hier extra last van. De jury heeft hier echter wel doorheen gekeken en gaven aan dat alle finalisten zonder problemen (ooit) de theaterzalen in kunnen.


Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment