Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Finale Sonnema Talent Tour

Locatie: Panama
Plaats: Amsterdam
Gehouden op: 09-04-2010
(Camedy.nl) In een rumoerig Panama is het hard werken voor de MC van de avond Jeffrey Spalburg , en uiteraard ook voor de talenten. Jeffrey moet diep gaan om alle ruis uit de grote zaal te krijgen. Na een sterke publieksinteractie met ene Bert is het de beurt aan 'oud' talent Donald Olie.

De moeilijke zaal lijkt net op tijd opgewarmd te zijnvvoor de oude prettige gek. Olie heeft echter de moeilijkheid dat hij materiaal heeft dat niet erg mainstream is. Het is niet voor tere zieltjes. Het gewone publiek moet dan ook erg op gang komen. De zaal reageert lauw. Af en toe een harde lach en soms is het stil. Saillant detail is dat Olie in de middag echt is opgenomen in het ziekenhuis, zoals hij beschrijft in zijn set. Het siert de organisatie dit niet te noemen voor of na de optredens, zodat niemand beïnvloed werd.

Neil Robinson is de enige Engelstalige comedian in de finale. De Canadees is gedurfd bezig wanneer hij besluit veel uitstapjes naar/ met het publiek te maken. Hierdoor komt hij echter wel in tijdnood. Anderzijds laat hij wel zien waar het eigenlijke stand-up comedy omdraait; de publieksinteractie. Soms verliest hij wel de controle door een iets te enthousiaste toeschouwer, maar benoemt dit dan wel. Natuurlijk is ook Bert weer het slachtoffer. De toeschouwer wordt door elke comedian op een leuke manier toegesproken. Neil wint overigens terecht de publieksprijs/ Karakterprijs.

Cristian Pielich zorgt voor de droogste humor van de avond. Hij neemt de tijd voor zijn grappen en durft zijn grap aan te laten komen. Ondanks zijn timide persoonlijkheid, komt hij regelmatig ook met keiharde grappen. Het publiek laat het allemaal toe en lacht soms zelfs zeer uitbundig. Bij de stijl van Cristian moet je er wel erg voor gaan zitten en met alle aandacht luisteren, anders kom je misschien lastig in zijn wereld.

Soula Notos is de enige vrouw in de finale. Ze eert op bijzondere wijze een man: Elvis Presley. Haar meesterlijke beeldende grap over The King wordt met enthousiasme en ritmisch geklap ontvangen. Toch blijft de zaal nog aardig kalm, terwijl de grap een week eerder in het Comedy Café veel gejoel en een groots applaus tot gevolgd had. Soula heeft een goede lachdichtheid en neemt het publiek even mee naar haar roots. Ook vertelt ze over geaardheid, zonder dat het te cliché wordt.

Emanuel van der Ven is meteen open over zijn geaardheid. Het is alleen een ietwat rare ‘afwijking’ die hij heeft. Als de grap na enige seconden begint aan te komen bij het publiek vervolgt hij zijn levensverhaal. Emanuel is slechts een klein jaar bezig met stand-up comedy, maar kan niet stoppen met deze verslaving. Dat hij over een comedy geest beschikt laat hij zien wanneer hij zijn ‘romantische kant’  etaleert. Het publiek lacht met grote regelmaat om het aparte leven van Emanuel. De jury ziet voldoende potentie in de nieuwkomer en beloont hem dan ook met de juryprijs.

De finale in Panama is een rumoerige. De grote zaal lijkt, net als vorig jaar, moeilijk warm te krijgen. Om de sfeer erin te krijgen moet MC Jeffrey Spalburg keihard werk en uiteindelijk komt de gang er nog niet in. Een volle lach scoren lukt bijna geen enkele comedian en het wordt helemaal moeilijk gemaakt door het VIP-gedeelte, waar de mensen zichzelf liever horen. Gastact Harry Glotzbach moet zelfs ook dit jaar de ‘stropdassen’ tot stilte manen tijdens zijn act. De talenten hebben dan ook waarschijnlijk door de omstandigheden geen van allen hun eerdere niveaus van de halve finales gehaald en dat is jammer in een mooie lokatie als Panama.

⇒ Interview met Emanuel van der Ven

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment