Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Roel Meijvis - Eén grote grap

Locatie: Chassé Theater
Plaats: Breda
Gehouden op: 09-05-2010
Wie houdt er niet van Roel Meijvis? Waarschijnlijk alleen de mensen die hem nog niet kennen. Roel is innemend, grappig, puur en bijzonder creatief en dan is hij nog niet eens op het podium verschenen.

Rechts op het podium staat een zitzak, waar een hoop troep omheen ligt. We zien een grote scheef gehangen poster van Obama en aan de linkerkant van het podium staat een schoolbank. De muziek is zorgvuldig uitgekozen. Bij binnenkomst horen we Kinderen voor Kinderen en als de show begint wordt Roel ‘wakker gemaakt’ door ‘Don’t stop me now’ van Queen. Pas na het intro verschijnt Roel springend op het podium. Met zijn  hippe zonnebril danst hij voor de poster van Obama en schudt met zijn achterwerk. Opeens beseft hij dat er publiek zit.

Roel begint gespeeld timide. Hij neemt ons even terug naar het begin van zijn ‘lange’ carrière en stelt zich nog even goed voor. Luchtig pakt hij wat onderwerpen; een flauwe grap, de film Saw en zijn achternaam. Zijn timing is sterk en hij speelt leuk met zijn geluidsman.

De volgende scene zit Roel in de schoolbanken. Dit vormt de rode draad van zijn show. Het is simpelweg de wereld van Roel op dit moment. De belevingswereld van een 15-jarige weet hij perfect neer te zetten, zonder dat het kinderachtig wordt. Het blijft boeiend voor iedereen om zijn verhaal aan te horen.

Gedurende de show worden we voorgesteld aan de klasgenoten van Roel. Bij elke klasgenoot hoort een verhaal. Zij vormen de uitstapjes in de voorstelling, soms dwaalt hij daarna helemaal af om vervolgens weer terug te keren naar de klas. Het zit allemaal goed in elkaar.

Naast de gezellige, vrolijke onderwerpen, komt ook oorlog en politiek voorbij. Soms op een kinderlijke afvragende manier, soms met doordachte uitspraken. Toch blijft het wennen om een 15-jarige zulke theorieën te horen zeggen. Voor het gevoel rijmt het niet helemaal met zijn jonge leeftijd, maar het publiek lijkt het allemaal niet zo te voelen en blijven lachen. Zijn overdreven wijze en dure woorden, zijn daarentegen wel erg sterk gevonden.

Roel is niet alleen maar schattig. Van een aantal bekende Nederlanders is hij duidelijk geen fan.  Met veel venijn laat hij weten hoe hij over sommige BN’ers denkt. Dit resulteert regelmatig in wat ah’s en oh’s, gevolgd door hard gelach. Zijn boosheid weet hij goed theatraal over te brengen.

Roel Meijvis heeft een volwassen geest. Denkt op een niveau waar menig volwassen komiek nog lang niet zit en is simpelweg zeer like-able. Hij durft het publiek aan te spreken als ze lauw reageren op een grap en ook improviseren gaat hij niet uit de weg. In de zaal zitten een hoop leeftijdsgenoten met ouders, maar ook veel andere volwassenen. Roel doet iets met je, Roel is voor iedereen.

Als publiek is het onmogelijk om niets te voelen, vanaf het moment dat hij opkomt. Hij heeft gewoon iets over zich, je wordt vrolijk van hem, je gunt het hem. Roel Meijvis hoort op het podium. Logisch dat zijn optreden wordt beloond met een staande ovatie.

Fotografie: Dennis van den Berg
Tekst: Jeffrey van den Berg, Camedy.nl

Tags:

Roel Meijvis

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Webshaping