Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Cameretten, selectieronde 1

Locatie: Theater 't Kapelletje
Plaats: Rotterdam
Gehouden op: 08-09-2010
In een vernieuwd en verbeterd Theater ‘t Kapelletje heeft de eerste van 12 selectieavonden van Cameretten plaats gevonden. Vanavond heeft het publiek drie acts kunnen zien en als afsluiting speelt presentator/ stand up comedian Patrick Laureij aan het einde van de avond ook nog een stuk uit zijn eigen show.

De eer om Cameretten te openen is aan Richard Langbroek. Richard speelt een huurmoordenaar en heeft zijn eerste opdracht goed uitgevoerd. Daarom krijgt hij een tweede opdracht, maar helaas pakt dit niet uit zoals hij had gehoopt. Hierdoor komt hij in gewetensstrijd en moet hij een moeilijke keuze maken. Richard zijn optreden is na zes minuten klaar. De 14 resterende minuten lijken niet zo heel erg te worden gemist, als we op de reactie van het publiek afgaan. Zij wisten niet  zo goed wat ze met het optreden aan moesten.

Voor Ygor betekent het korte optreden van Richard dat hij iets eerder moet beginnen. Gelukkig heeft hij zijn ridderpak op tijd aan getrokken. Ygor is een Belg, een van de laatste Belgen wel te verstaan. Tijdens zijn afwezigheid is België verdwenen en somt hij op wat Belgie te bieden had. Daarnaast laat hij zijn kunsten zien op de ukelele, met een liedje over het advies van zijn advocaat; ‘Het zaad van een kameraad kan geen kwaad’. Het spel van Ygor is goed, hij houdt erg klein. Duidelijk is te zien dat de Vlaming ervaring heeft. Soms praat hij echter iets aan de zachte kant, waardoor hij niet goed te verstaan is.

De heren van Koekoek zetten weer een heel ander soort act niet. Het duo, bestaande uit Jeroen Callaars en Maurice van Dinther, brengen één grote sketchshow. Een deur op het podium zorgt elke keer voor een nieuwe sketch. De voorstelling kan eigenlijk het best omschreven worden als hysterie. Hier en daar gaat iets mis en dat maakt eigenlijk niet eens zo veel uit. De heren hebben het zichtbaar leuk met elkaar.. en soms juist zichtbaar niet. Het voelt af en toe of je in de huiskamer zit van Koekoek.
 
Als afsluiter vertelt stand-up comedian Patrick Laureij nog leuke anekdotes over het op zichzelf wonen in Amsterdam.
 

Tags:

Cameretten

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Webshaping