Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Cameretten, selectieronde 6

Locatie: Arminius
Plaats: Rotterdam
Gehouden op: 21-09-2010
De zesde selectieronde van Cameretten vindt plaats in een heuse kerk, Arminius. Soms kan de akoestiek in een kerk uitmuntend zijn, maar soms ook niet. Dat laatste is helaas het geval in Arminius. Het galmt ontzettend in de kerk en dat bemoeilijkt het optreden voor de deelnemers. Als de geluidsman ook nog eens meerdere malen compleet naast de cues zit, wordt het helemaal een uitdaging voor de acts.

Jennifer Evenhuis kondigt als eerste Jerry Driessen aan. Hij komt dansend op op Jaydee’s Plastic Dreams. Volgens Jerry hebben we te veel vrije tijd, waardoor we denken van alles te mankeren; we verzinnen een Mexicaanse griep en nu moeten we onszelf zelfs bezighouden met Wesley en Yolanthe. Hij snijdt een hoop onderwerpen aan, zoals kredietcrisis, zwervers, religie. Jerry is een gemakkelijke prater, maar zijn stof is te dun. Echt rake grappen horen we niet en stof tot nadenken horen we ook bijna niet. Het meest amusant zijn de rare dansjes en hier ligt misschien wel de meeste kracht van Jerry. Het voelt alsof alles daar omheen gebouwd is.

De Vlaming Kris van Spitael is single en werkloos. Hij neemt het publiek mee in zijn treurige eenzame leven. Dat de eenzaamheid is toegeslagen blijkt uit de hoeveelheid sexgerelateerde grappen. Een associatie met de kerk is volgens Kris een logisch bruggetje. Het kerkelijke actuele gedicht met een dikke knipoog naar priesters is goed bedacht. Zijn overige vertelling vraagt de nodige concentratie van het publiek. Het is weinig spannend en flitsend.

Ruud Smulders neemt alle tijd bij zijn opkomst. Hij zet op zijn gemak zelfs nog even de Senseo aan. Hij gaat er eens goed voor zitten en vraagt of iemand anders nog een bakkie wil. Als er één iemand bevestigend antwoord, is Ruud niet te beroerd om het Senseo-apparaat weer zijn werk te laten doen. We zijn ongeveer vier redelijk stille minuten verder zonder echte lange zinnen. Het is gedurfd. Na de zwijgzame opening gaat Ruud er eens goed voor zitten. Hij vertelt over zijn leven, zijn huidige woonplaats, zijn geboorteplaats en over zijn moeder. Ruud komt geloofwaardig over en hij heeft een paar hele sterke grappen. Zijn verhaal is boeiend, je wil het blijven volgen.

Vlak voordat Karel Kanits het podium opkomt, ziet het publiek hem bellen. Er staat harde muziek aan. “Dat was mijn psychiater” zegt hij. “Volgens hem ben ik in de war.” Aan die kapstok hangt hij al zijn vage uitspattingen op. Karel brengt voornamelijk one-liners, gevuld met woordgrappen. Soms komt hij heel sterk uit de hoek, vaak is het de flauwheid die regeert. Jammer is dat ook twee heel oude moppen voorbij komen ‘we zoeken een serieverkrachter’ en ‘Ik flikkerde al die brieven in de bus, waarop de buschauffeur zei; wat moet ik ermee?’ Karel laat al jaren met gemak het Haagse publiek lachen, maar in Rotterdam blijft het publiek wat lauw.

Mo el Khamssi doet voor de tweede keer mee aan Cameretten. Een rode draad heeft Mo niet, maar dat hij vindt dat Nederland veel oplichters heeft is duidelijk. De politie, de belastingdienst en de overheid, de Marokkaanse deelnemer heeft er een uitgesproken mening over. Het zijn vooral vrij oppervlakkige gedachtes. Alleen wanneer Mo vertelt over zijn droom om danser te worden en hoe zijn vader daarop reageert, wordt het interessant. Jammergenoeg gaat hij niet dieper in op dit onderwerp.
 

  Volgende review: Cameretten, selectieronde 7
  Vorige review: Cameretten, selectieronde 5

Tags:

Cameretten

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Webshaping