Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Cameretten, selectieronde 7

Locatie: LCC Zevenkamp
Plaats: Rotterdam
Gehouden op: 24-09-2010
In een uitverkocht LCC Zevenkamp vindt de zevende selectieronde van Cameretten plaats. Art-Jan de Vries heeft de taak om het publiek warm te krijgen en dat kost hem geen enkele moeite. De zaal is van begin tot eind hoorbaar blij met Art-Jan.

Bas Nijboer draagt een ouderwets uniformachtig overhemd. Nadat hij ‘het volk’ toespreekt laat hij knalvuurwerk afgaan. De moraal van toen en nu bespreekt hij in zijn stuk. De Belgische opstand, Napoleon en Hitler komen voorbij. Het lijkt vooral één lange geschiedenisles dat nergens echt prikkelt. Af en toe weet Bas een lach te scoren bij het publiek, maar zijn stuk heeft meer nodig om geboeid te blijven.

Bas Bonthuis speelt ‘Ctrl + Alt + Delete’. In de eerste zin wordt duidelijk waarom. Hij deelt logische zaken die eigenlijk totaal niet kloppen, maar de mensheid accepteert het op één of andere manier gewoon. Bas is een intelligente verteller. Die aantoont goed over zijn materiaal te hebben nagedacht. Het komt over alsof hij weet waarover hij vertelt. De inhoud en de denkwijze van Bas heeft veel weg van Freek de Jonge. De absurditeit rondom de politiek wordt weer eens besproken, zoals hij lang niet meer besproken is in het cabaret.

Raymon Hofkens is van origine een stand up comedian en dat is te merken aan zijn 20 minuten. Hij schroomt de interactie met zijn publiek niet en weet ook goed op de reacties in te spelen. Raymon gaat in zijn stuk alle kanten op. Sommige grappen zijn mooi gevonden, andere verdienen nog betere uitwerking. Het geheel is in ieder geval amusant. Raymon kan rekenen op een mooi eindapplaus.

Als de gordijnen open gaan ziet het publiek als eerst een gigantische stoel van ongeveer drie meter hoog. Jorrik Hartemink ligt daar onder als een bange kleuter. Hij durft niet te slapen, hij is bang voor het monster onder zijn bed. Durf is zijn thema. Jorrik zelf durft veel. Zijn houding, zijn presentatie, zijn spel, zijn mimiek alles is superstrak. Als Jorrik uiteindelijk gaat slapen knalt Genesis door de speaker. Jorrik staat  op en zijn act lijkt nog het meest op ‘Thriller’. Een lange instrumentale versie van ‘No son of mine’, maakt plaats voor een mix van andere nummers en Jorrik zet een perfecte act neer. Een lachstuip bij één dame in het publiek is het gevolg. De rest beantwoord zijn act met een luid applaus.

Marieke Groen sluit de avond af. De enige dame van de avond is juffrouw op een basisschool. Dit vormt de kapstok van haar verhaal. Ze houdt van praten en dat kan ze. Er komen helaas wel een hoop redelijk makkelijke ‘grapjes’ voorbij. Marieke weet, net als de eerste deelnemer, nergens echt te prikkelen.  Volgende review: Cameretten, selectieronde 8
  Vorige review: Cameretten, selectieronde 6

Tags:

Cameretten

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Webshaping