Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Cameretten, selectieronde 9

Locatie: Theater Walhalla
Plaats: Rotterdam
Gehouden op: 02-10-2010
In een uitverkocht theater Walhalla praat Patrick Laureij de negende selectieronde aan elkaar. Meteen zit de sfeer er goed in.

De eerste deelnemer van de avond is Martijn van den Bergh. Op het podium zien we letterlijk en figuurlijk de terughoudendheid van Martijn. Hij staat bijna tegen het theaterdoek aan. Zijn gedachtes over kinderen in het algemeen en kinderen krijgen zijn even hard als mooi. Wellicht is de plaatsing in zijn set onhandig, er komen namelijk behoorlijk harde kreten voorbij.  Wanneer Martijn vertelt over zijn deelname aan Lingo lijkt het eventjes interessant te gaan worden, maar de anekdote mist snelheid en onverwachte wendingen.

De Belgische Hilde Walschaerts heeft het milieu en de olieramp van BP als rode draad.  Ze heeft een duidelijke mening, waarmee haar journalistieke achtergrond goed zichtbaar wordt. De vertelling is echter te statisch om echt te prikkelen.

Tim Dijkstra is het beste te omschrijven als ongeleid projectiel. De langharige twintiger gaat bij veel mensen zichtbaar over hun grenzen heen. Terwijl hij bij andere mensen juist zelfs harde lachen weet te scoren. Tim lijkt onvoorbereid op het podium te staan; soms vergeet hij zijn tekst, soms weet hij gewoon helemaal niet wat hij wil gaan doen.  Hard en soms juist mooie doordachte poëtische teksten. Hij neemt de tijd voor het publiek en stelt vragen als hij het zelf niet meer weet. Tim lijkt als zichzelf op het podium te staan. Goed of slecht. Hij is spraakmakend.

Hendrik van den Driest lijkt rechtstreeks uit Moppentappers te zijn opgestaan en zelfs rechtstreeks uit het jaar dat Moppentappers nog op de buis was. Met gedateerde moppen gijzelt hij het publiek. Doordat hij zelf nog het hardst om zijn, vaak ook nog verkeerd vertelde, moppen moet lachen slaat al gauw de meligheid bij het publiek toe. IJsberend staat hij iedereen te woord. Gelukkig had hij er wel heel veel plezier in.

Jasper van Kuijk loopt meteen naar de piano. Na zijn eerste woorden hangt het publiek eigenlijk al aan zijn lippen. Na zijn korte introductielied vertelt hij dat twee weken geleden griep bij hem is geconstateerd. Dit vormt de aanleiding tot het zien van Nederlandse ‘middag-televisie’ en later ook alle andere televisie.

Frankrijk, Milly Boele, integratie, de watersnood in Pakistan, de aardbeving in Haïti, de verloren WK-finale, Oh Oh Cherso, Jasper heeft een grote variëteit aan onderwerpen. Alles is verfijnd in elkaar verwerkt, waardoor je als kijker altijd geboeid blijft.

Jasper is maatschappijkritisch, geëngageerd en actueel. Hij heeft een duidelijke mening en zegt daarmee vaak rake dingen.

  Volgende review: Cameretten, selectieronde 10
  Vorige review: Cameretten, selectieronde 8

Tags:

Cameretten

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment