Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Cameretten, selectieronde 10

Locatie: Theater Walhalla
Plaats: Rotterdam
Gehouden op: 06-10-2010
Voor de tweede keer deze editie vindt er een selectieronde van Cameretten in Theater Walhalla plaats. Ook nu is dit knusse theater uitverkocht. Art-Jan de Vries zorgt tijdens deze tiende selectierondeweer voor een even knusse presentatie.

Het duo ‘de twee meneertjes’ begint solo. Terwijl de één zijn levenservaringen en de daarbij behorende littekens deelt, zoekt de ander naar zijn outfit. Hij is de eerste minuten poedelnaakt. Zijn handen vouwt hij voor zijn mannelijkheid, lang kan het natuurlijk niet goed gaan. De echte grap zit hem echter in het kostuum. Zijn opkomst in een gigantisch hertenpak zorgt bij veel mensen voor de slappe lach. In de daaropvolgende sketch zien we hoe suf het hert is. Het samenspel met de geluidseffecten is goed en leuk. De heren gaan ook nog samen naar een discotheek, ook deze sketch inclusief dans zorgt voor de nodige lachmomenten.

De Belg Steven Goegebeur is leraar. Veel van zijn materiaal gaat daar over. Hij vertelt over de gekke antwoorden van zijn leerlingen en over vroeger toen je de vervelende kinderen nog in de hoek mocht zetten met ezelsoren. Hierna gaat Steven verder met een verhaal over zijn sterilisatie. Hij weet het publiek mee te nemen in zijn verhaal. De situatie weet hij beeldend neer te zetten, maar toch is het niet spannend genoeg.

Rayen Panday zijn stuk speelt zich af op de bruiloft van een vriendin. Meteen zet hij 'gezellig' in met een Caribische klanken op de piano en bijbehorend accent. De sfeer zit er direct goed in. Het pianospel zoals Rayen laat zien is verfrissend en duidelijk anders dan al het ‘klassieke’ werk dat doorgaans in de theaters is te zien.

Rayen bespreekt verder veel alledaagse dingen die erg herkenbaar zijn. Ook komt zijn Hindoestaanse achtergrond aan bod. Hij schuwt gevoelige zaken niet. Zo kijkt hij met open blik naar zijn eigen geloof en laat zien over een goede dosis zelfspot te beschikken. Hoogtepunt in zijn act is de imitatie van de populaire Hindoestaanse zanger Oemar. Meerdere malen komt hij voorbij en al die keren kan hij rekenen op veel gelach.

Na de pauze is de eeneiige drieling Astrid Stiel aan de beurt. Leuk zijn vooral haar anekdotes over haar jeugd. De jongens van New Kids On The Block waren haar helden en weddenschappen durfde ze nooit uit de weg te gaan. Het brengt haar regelmatig in lastige situaties. Het publiek ziet vooral de echte Astrid. Echt verrassende, goed in elkaar gezette grappen heeft Astrid niet, onderhoudend zijn de 20 minuten wel. Het kijkje in het leven van Astrid laat de kijker ook zelf weer even terugdenken aan toen.

Jeffrey Vis heeft duidelijk weinig ervaring. Hij praat zachtjes en is daardoor behoorlijk onverstaanbaar. De weinige dingen die hij zegt zijn soms leuk gevonden en soms is er weinig van te maken. Jeffrey weet uiteindelijk de sympathie te winnen nadat hij recht uit zijn hart spreekt. Zijn voorstelling is klaar, maar hij wil nog even zeggen dat hij heel zenuwachtig was, maar dat hij dit heel graag wilde. Misschien was het wel helemaal niks, maar dat was dan maar zo...  Hij krijgt hierna een mooi, hard, bemoedigend applaus van het publiek.

  Volgende review: Cameretten, selectieronde 11
  Vorige review: Cameretten, selectieronde 9

Tags:

Cameretten

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Webshaping