Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Cameretten, selectieronde 12

Locatie: Theater 't Kapelletje
Plaats: Rotterdam
Gehouden op: 10-10-2010
De laatste selectieronde van Cameretten 2010 is voor de verandering in een volle zaal van ’t Kapelletje. De sfeer zit er goed in. Art-Jan de Vries maakt het allemaal nog gezelliger en de eerste deelnemer neemt gretig het stokje over van de presentator.

Arnout van den Bossche heeft de afgelopen tijd de nodige cabaretprijzen gewonnen en dat is niet geheel zonder reden. Het is ook haast onmogelijk om niemand aan te spreken met zijn gekozen onderwerp; het verschil tussen mannen en vrouwen. Met een paar simpele introductievragen begint de (leuke) rumoer al in de zaal. Met een flip-over doceert  de man in pak het publiek. Vaak ontvangt de Belg een lach van herkenning.

Jolanda is de tweede deelneemster van de avond. Twee jaar geleden deed zij ook mee en kwam toen niet verder. Die conclusie kunnen we na dit optreden ook alvast trekken. Helaas is er geen vooruitgang te zien in haar gedachtes, performance en grappen. Het lijkt erop alsof Jolanda het publiek wil laten zien hoe goed ze alles bedacht heeft, het tegendeel is echter het geval. Haar optreden mist kracht, overtuiging, intelligentie, prikkeling en goede grappen.

Frank van der Steen begint meteen schreeuwerig, voordat we ook maar kennisgemaakt hebben met hem. Dat schreeuwerige trekje komt meerdere malen voor in zijn act en zorgt ervoor dat je niet echt met plezier naar Frank kijkt. Enkele beweringen zijn ook niet goed genoeg doordacht, zij kloppen zelfs niet. Het geheel rammelt nog teveel. Als hij halverwege zijn grap ook nog een mop kopieert is de aandacht helemaal weg. Bij het publiek weet hij met een plat sprookje op Sinterklaasrijm nog enkele lachen te scoren.

Na de pauze komt een positieve Patrick Meijer het podium op. Het publiek lijkt met zijn vibe mee te gaan en krijgt er meteen al zin in. Patrick is droog en gaat na een fijne kennismaking (jullie zijn echt een fijn publiek, wij gaan het leuk hebben) een iets scherpere kant op. Vrouwen. De zaal inkijkend krijgt hij wisselende reacties van de vrouwen, terwijl hij juist mooie filosofische gedachtes heeft en rake dingen zegt. Het lijkt erop alsof hij nu juist moet vechten tegen de typische joker-trekjes van eerder in zijn optreden. Ook de vertelling over zijn gehandicapte zoontje komt hierdoor waarschijnlijk iets minder geloofwaardig over, terwijl het wel echt waar is. Patrick heeft heel veel te vertellen en is interessant om naar te luisteren. Hij is droog, absurd en maakt logische dingen opeens het denken waard.

Martinus Wolf is de tweede Belg van de avond. Twee dingen worden meteen duidelijk; componeren en piano spelen kan hij! De rest van zijn materiaal doet verder erg onder voor zijn pianospel. Nergens wordt het echt leuk en spannend en blijft hij slechts hangen in rare absurdistisch anekdotes.
Zondag 17 oktober horen de deelnemers of zij door zijn naar de voorronde op 24, 25 of 26 november. Slechts 9 deelnemers komen hiervoor in aanmerking.

  Volgende review: Klaas van der Eerden - Schwalbe
  Vorige review: Cameretten, selectieronde 11

Tags:

Cameretten

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment