Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Jeffrey Spalburg - Spiekerboks

Locatie: MC Theater
Plaats: Amsterdam
Gehouden op: 06-11-2010
In een goed gevuld MC Theater te Amsterdam heeft Jeffrey Spalburg de eer om als eerste cabaretier ooit in dit nieuwe theater te mogen staan. Dit deed hij afgelopen week overigens al met zijn laatste try-outs  en zaterdag was de tweede reguliere show van zijn tweede avondvullende voorstelling Spiekerboks.

De titel Spiekerboks is tweeledig: het betekent spijkerbroek in het Twents (geboortestreek van Jeffrey) en fonetisch klinkt het hetzelfde als Speakerbox en dat staat weer symbool voor zijn grote passie, muziek.

De opening van de show past dan ook perfect bij Jeffrey. Twee vliegtuigstoelen (die later ook dienst doen als autostoelen) staan op het podium met daaronder twee grote lampen. Na een korte aankondiging van de 'captain himself' zijn we klaar om 'op reis' te gaan. Harde rapbeats klinken en de lampen doen hun werk op de maat. Daarna verschijnt Jeffrey en de zaal verwelkomt hem met een applaus.

Jeffrey maakt uitstapjes naar zijn jeugd, maar is verder vooral veel in het nu en deelt zijn gedachtes over alledaagse zaken. De stand up comedian in Jeffrey is duidelijk te zien als hij met het publiek communiceert en snel door wat onderwerpen heen gaat.

Hoogtepunt van de show is zijn tirade tegen bejaarden. Regelmatig zijn zij natuurlijk al het mikpunt van spot in cabaretshows, maar Jeffrey doet er nog heel veel originele schepjes bovenop. Zijn woede is voelbaar en dat werkt op de lachspieren van het publiek.

Rode draad is de verliefdheid van Jeffrey voor een dame uit Curaçao, met een aparte slotconclusie.  Tussendoor komen de gebruikelijke rassengrappen voorbij en de man/ vrouw grappen. Ter afwisseling krijgt het publiek nog een rap en een slowjam te horen. Het past mooi bij zijn show.

Het publiek, voornamelijk jonge hippe twintigers en dertigers, beantwoord zijn grappen met grote regelmaat met hard gelach. Ook de minder ‘straatse’ veertigers weten zijn stijl zeer te waarderen. Het slotapplaus gaat heel langzaam over in een staande ovatie.

Jeffrey heeft gevoel voor show en voor de juiste muziek. In zijn show laat hij al doorschemeren  dat hij nog niet van het huisje-boompje-beestje is. Bij het zien van Jeffrey, denk je vooral aan een snel, hippe urban gast. Het voelt dan ook alsof Jeffrey te snel is voor cabaret. Jeffrey is;  show, harde beats en muziek. Je proeft een muziekdier en een snelle stand up comedian.

  Volgende review: Hecklers 2010
  Vorige review: Klaas van der Eerden - Schwalbe

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Webshaping