Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Richard Groenendijk - Terug bij af

Locatie: Schouwburg Orpheus
Plaats: Apeldoorn
Gehouden op: 08-12-2010
Na zes succesvolle programma’s die Richard Groenendijk tussen 1998 en 2009 speelde is hij nu terug bij af. De titel van zijn zevende en, zoals hij zelf aankondigt, allerlaatste solovoorstelling dekt dan ook volledig de lading. Alle hoogtpunten uit zijn voorgaande programma’s heeft hij gebundeld tot een volledig logisch en zeer goed opgebouwd programma.

Wanneer de show begint toont Richard Groenendijk zich in een spijkerpak met daar overheen een zwarte tutu. Het toneelbeeld wordt verder uitsluitend bepaald door vele opgehangen roze tutu’s en een reeks lampen die in een halfronde cirkel rond Groenendijk zijn opgesteld. Meer dan dit heeft hij ook zeker niet nodig, daar zijn excentrieke persoonlijkheid het toneel volledig vult.

In bijna 2 uur tijd brengt Richard Groenendijk vele hoogtepunten uit zijn roemruchte carrière waaronder enkele mooie rustige liedjes. Maar echt lekker gaat het eigenlijk niet met Richard; familiebijeenkomsten met vreemde ooms en tantes, audities die anders liepen dan verwacht, een rol in Hairspray, uit alles blijkt dat Richard Groenendijk worstelt met het leven.

Ondanks het feit dat zijn materiaal voor dit programma afkomstig is uit meerdere programma’s is dit geenzins te merken. Als rasechte verteller met Rotterdams accent vertelt Groenendijk het ene na het andere verhaal, improviseert hij er veelvuldig op los en lijkt hij er een sport van te maken om zoveel mogelijk zelfspot in zijn programma te verwerken.

Het publiek had helaas de weg naar deze voorstelling niet goed weten te vinden, getuige de opkomst van slechts 200 personen. Daarentegen beïnvloedde dit de sfeer geenszins en kon Richard Groenendijk rekenen op veel waardering van het publiek.
Recensent Tom Berends


Wil je Richard Groenendijk in huis halen? Koop dan nu de onderstaande DVD's

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Webshaping