Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Marc Marie Huijbregts - Marc-Marie Punt

Locatie: Schouwburg Orpheus
Plaats: Apeldoorn
Gehouden op: 26-02-2011
Na zijn 3 eerdere programma’s ‘Opdat ik niet vergeet’ (2006), ‘M-M Huijbregts’ (2002) en ‘Marc-Marie H’ (2000), zet Marc-Marie in zijn vierde soloprogramma een punt. Dit spreekwoordelijke punt staat voor een afsluiting van dat wat was en allemaal uitvoerig aan bod kwam in zijn voorgaande programma’s, maar ook als startpunt voor de toekomst.

Rode draad in de voorstelling ‘Marc-Marie Punt’ is het feit dat Marc-Marie zich niet langer voor wil doen als iets of iemand waarmee hij zich eigenlijk niet kan identificeren. Direct aan het begin van zijn programma maakt hij dit zeer duidelijk door zijn pruik, door hemzelf ook wel cavia genoemd, af te zetten en toe te vertrouwen aan één van de schaarse toneelattributen, te weten een mannelijke paspop. Wat volgt is een programma van bijna 2 uur (zonder pauze), waarin zowel zijn jeugd aan bod komt als zijn recentere tv-werkzaamheden.

Zo vertelt Marc-Marie onder andere over het feit dat hij tot zijn 12e door vrijwel iedereen gezien werd als een meisje. Na zijn 12e ging hij door het leven als een dik persoon en deed het er niet toe of hij al dan niet een jongen of een meisje was. Inmiddels is Marc-Marie op een punt aangekomen waarop hij nog steeds niet blij is met zijn lichaam, maar zich er niet meer druk over maakt.

Ook vertelt Marc-Marie over het feit dat hij zich heeft laten verleiden om deel te nemen aan het programma Marc-Marie in ’t wild, waarin hij samen met een gids enkele weken Afrika doorkruiste om met ‘The Big Five’ op de foto te gaan. Uiterst komisch vertelt hij over zijn belevenissen in Afrika en het feit dat hij dit als één van zijn domste beslissingen ooit ziet. Zijn wekelijkse deelname aan het programma De Wereld Draait Door blijft ook zeker niet onbesproken, waarbij Marc-Marie niet bepaald mild spreekt over enkele van de gasten die in de loop der tijd aanschoven. Vooral over Liesbeth List en Herman van Veen heeft Marc-Marie een uitgesproken mening die hij niet onder stoelen of banken steekt.

Halverwege deze voorstelling zingt Marc Marie op een zeer intense manier een nummer dat enkele jaren geleden door Huub Oosterhuis is geschreven voor zijn dochter Trijntje Oosterhuis. Dit nummer met de titel ‘Ken je mij’ is wederom zeer goed uitgekozen voor dit programma. Dit kan zeker ook gezegd worden van het slotlied. Met het nummer ‘I am what I am’ uit de musical ‘La Cage Aux Folles’ laat Marc-Marie zien dat zijn vocale capaciteiten nog altijd meer dan goed zijn.

Met dit vierde programma wist Marc-Marie de uitverkochte grote zaal in theater Orpheus zeer zeker te boeien. Wel dient gezegd te worden dat Marc-Marie ervoor moet gaan waken dat zijn programma’s niet te veel op elkaar blijven lijken, waardoor hij aan originaliteit in moet leveren en één en ander steeds meer op een goed uitgevoerd trucje gaat lijken.

Redacteur: Tom Berends, Camedy.nl
Fotografie: Elizabeth Koning

Wil je Marc Marie Huijbregts in huis halen? Koop dan nu de onderstaande DVD's

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment