Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Alleen maar lachen tijdens Frappant Comedy

Locatie: Theater Dakota
Plaats: Den Haag
Gehouden op: 07-10-2011
In het nog officieel gesloten nieuwe theater Dakota in Den Haag vindt op 8 oktober de vierde editie van Frappant Comedy plaats.

Met het Dakota Theater is bedenker van de comedy show Farbod Moghaddam toe aan de zoveelste lokatie. Reden: de vorig plekken werden te klein. Of het nieuwe Dakota Theater lang de lokatie zal zijn is nog maar de vraag, want ook hier is het stijf uitverkocht.

Als de lichten uit gaan knallen de eerste harde beats door de zaal. In plaats van de MC ziet het publiek een danser die met rugzak op iets minder hard knalt. Dubstep is te horen, maar weinig power is te zien helaas. Het doel van de tas ontgaat ondergetekende ook geheel. Een plichtmatig applaus volgt na de vrij vlakke act.

Hierna komt Farbod op en ontvangt logischerwijs een warm applaus van 'zijn' publiek, maar moet hierna wel aan de bak. Hij scoort hier en daar een lach, maar de echte sfeer wordt pas gemaakt door de eerste comedian en dit kan best verrassend genoemd worden.

Waar voorheen vooral urban comedians de zaal plats speelde, gaat Farbod nu voor een iets minder voor de hand liggende line-up. Alex Ploeg is vooral een cabaretier met verschillende cabaretprijzen op zak. Hij wint echter ook meteen de harten van dit publiek na zijn eerste grap over zijn iets te aanwezige ‘body’. Het publiek lacht veel en hard bij Alex. Hij neemt afscheid onder luid applaus.

Soula Notos is de enige vrouw van de avond. Als zij 'sorry' zegt naar aanleiding van wat haar mede-Grieken hebben veroorzaakt krijgt ze meteen al de lach van het publiek. Haar optreden wisselt van sterke momenten naar wat grappen die iets minder aanslaan, maar ook zij kan rekenen op positieve reacties.

Na de pauze zien we het publiek opveren als Fabian Franciscus wordt aangekondigd. Hij staat voor de tweede keer in de line-up van een Frappant comedy show. Ditmaal als vervanging van Marco Lopes. Fabian is scherp en maakt dankbaar gebruik van een eerdere grap van Alex. Het publiek krijgt geen genoeg van Fabian en hij verdient dan ook een hard slotapplaus.

Hank sluit de avond af. Met simpelheid scoort hij meteen. Af en toe betrekt hij het publiek erbij en daar krijgt hij dan ook vaak de hardste lach mee. Naarmate zijn set vorderde raakt hij het publiek wat meer kwijt. De generatiekloof is daar ook debet aan. ‘Vroeger’ en ‘Filmnet’ zijn tijden dat het publiek niet eens geboren is.

Organisator Farbod is vooral onbevangen als MC en heeft gevoel voor show, maar mist nog een strakke hand. Grappen worden vergeten, briefjes worden gepakt, vlak voor de pauze wordt nog een lange grap gemaakt en na de laatste comedian wordt er nog een vergeten grap vertelt. Het zijn details die de kritische kijker ziet. Gelukkig komt de zaal voor grappen en die waren er.

De hele show was er genoeg te lachen voor het publiek. Vooral jongeren tussen de 18-25 jaar lijken de weg, via Facebook, naar het theater gevonden te hebben. Luisterend naar de reacties na de show heeft iedereen genoten en zal de volgende Frappant Comedy ongetwijfeld weer een uitverkocht feestje zijn.

Recensent: Jeffrey van den Berg, Camedy.nl

Volgende Frappant Comedy is op 17 december 2011 in het Dakota Theater

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Webshaping