Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Thijs van Domburg - Van Nare Mensen en de Dingen Die Kapot Gaan

Locatie: M-Lab
Plaats: Amsterdam
Gehouden op: 02-11-2011
In een bijna uitverkocht M-Lab te Amsterdam is  op 2 november Thijs van Domburgs 'Van Nare Mensen en de Dingen Die Kapot gaan' in première gegaan.

Van Domburg begint niet zoals hij eigenlijk had willen beginnen. 'Hij is er klaar mee'. Meteen vertelt hij wat hem zojuist is overkomen, iets wat redelijk richting stand-up comedy neigt, terwijl hij tegelijkertijd juist een mooi,  surrealistisch verhaal optekent. De cabaretier vertelt het publiek namelijk dat hij zojuist in het jaar 2017 is geweest.

Van ene Samuel krijgt hij de opdracht om Tibirius te zoeken, dan zou alles duidelijk worden. Het publiek komt terecht in het verhaal van Van Domburg, zo ziet hij Amsterdam vol met kraters en wordt hij achtervolgd door Hell’s Angels. Ondertussen volgt de cabaretier in het ‘echt’ een Twitteraar, is hij een amateur racist, een nerd en een non-held.

Van Domburg wordt verdacht van een moord op een politicus, “totaal ongeloofwaardig” vindt hij zelf, omdat hij niet zo’n moordenaarstype is. Eén van de grappige momenten uit de show is dan ook het stuntelige bewijsmateriaal van die moord.

De oud-winnaar van het prestigieuze Groninger Studenten Cabaret Festival en finalist van het grootste cabaret festival Cameretten heeft vooral een heel goed verhaal, waar de lach geen prioriteit lijkt te hebben. De 'pissige' en 'nare' Van Domburg zoals het publiek hem kent van Toomler, ziet men pas ver tegen het einde van zijn voorstelling. Dan vuurt hij de ene na de andere grap af en laat hij echt van zich horen met interessante, slimme gedachtes. Daar laat hij pas echt zien hoe kritisch en eigen hij naar de maatschappij kijkt.

Vooral die geïrriteerde Van Domburg is juist hetgeen wat meer gezien mag worden. Ongetwijfeld heeft de Comedytrain comedian bewust voor deze mooie opzet gekozen, maar die twintig nare, felle, 'Lebbis-iaanse' minuten in een show van iets langer dan anderhalf uur, voelt helaas toch als iets te weinig. Het verhaal echter, staat als een huis.

Recensent: Jeffrey van den Berg, Camedy.nl

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment