Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Stekker mag nu al uit Vrijdag op Maandag

Locatie: Zie beschrijving
Gehouden op: 28-11-2011
Op maandag 28 november is de eerste uitzending geweest van Vrijdag op Maandag, een sketch-show waarin de actualiteit voorbij komt.

Remko Vrijdag, voorheen één van de leden van cabaretgroep De Vliegende Panters,  fungeert als anchorman van de show. Hij opent de show met een bijzonder flauwe, slechte introductie “Mijn naam is Remko Vrijdag. Het is vandaag maandag, morgen is het trouwens dinsdag.” Vanaf dat moment staat de show al met 3-0 achter, maar objectief wachten we de eerste sketch af.

Het idee van de eerste sketch is leuk gevonden, de parodie op Voetbal International, genaamd Vrouwen International. Alleen komt het totaal niet uit de verf. Vrouwen die mannen nadoen wordt al snel vooral vervelend. Dat er direct weer (alleen) twee ‘schreeuwerige’ vrouwen in de volgende sketch zitten is ook niet handig geplaatst. De parodie op de 2Babes, de nachtdames die vorig jaar een culthit werden, is weer zeer (te) over-the-top. Het voelt allemaal erg schools aan, alsof een pruik en styling genoeg zou zijn.

De twee eerste sketches hadden wellicht beter gevallen als er eerst wat credits waren opgebouwd met sterkere sketches. Al is de vraag dan wel meteen welke sketches er dan naar voren geschoven hadden moeten worden. Bij alle sketches wordt vooral gekozen voor de gemakkelijke weg. Met groot geweld een huis binnengaan als Animal Cops en aan een dier vragen of hij gebeld heeft, een dure duif die tegen een raam vliegt. Het is een kwestie van tijd om te zien of de voorspelling van het einde van de sketch klopt.

Remko Vrijdag die eerder op de avond nog met prettige bravoure aanschoof bij Matthijs van Nieuwkerk heeft deze show ook (nog) niet tot hét comedy succes kunnen maken als waar BNN en Nederland toch wel lang op hoopt. Vooraf werd al over de voordelen van de show ten opzichte van Comedy Live gesproken: het is niet live, decorbouw kan in alle rust, en we zitten niet per definitie op de actualiteit van de dag. Dan verdient Comedy Live dus toch nog met terugwerkende kracht een dikke vette pluim… in vergelijking met Vrijdag op Maandag.

Het is natuurlijk nog vroeg om na één aflevering conclusies te trekken, maar ondergetekende is bang voor de zoveelste comedy flop. Huilen om iets wat bedoelt is om te lachen, doet alleen maar meer pijn. Dan kan de stekker er maar beter snel en zonder al te veel pijn uit.
 

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Webshaping