Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Weijers Ontweekt is fastfood-comedy; snel klaar, nergens goed

Locatie: Zie beschrijving
Gehouden op: 04-12-2011
Guido Weijers heeft even de theaters verlaten om zich te richten op zijn nieuwe tv-programma ‘Weijers Ontweekt’. In elke uitzending neemt hij afscheid van de week.

Net als de vorige week alom niet geprezen show Vrijdag op Maandag is de actualiteit het onderwerp in het programma van Weijers. Guido staat en praat gemakkelijk met zijn kijkers en richt zich soms naar het aanwezige publiek. De cabaretier levert eigenlijk een mini-theatershow met de conferences over de actualiteit. De show is in ieder geval ‘in het moment’ en levendig. Tot zover het kleine pluspuntje. Op naar de eerlijke kritische kanttekeningen.

Weijers kiest namelijk helaas alleen voor het pure scoren bij zijn publiek. De grappen zijn makkelijk, voorspelbaar en hij gooit er regelmatig een populistisch quasi-boodschap in. Natuurlijk wordt er gelachen als er letterlijk een Arabische Liga wordt opgegeten en natuurlijk gaan de handjes op elkaar als hij roept dat zijn oma van het geld van André Kuipers’ ruimteavontuur 20 jaar verzorgd kan worden.

Het doel van de ‘greenscreen-grap’ ontging ondergetekende volledig. Gewapend met een geweer liet Weijers zich leiden door zijn publiek (zelf kan de persoon voor een greenscreen niet zien wat er te zien is op het scherm) die als echte ‘Ik hou van Holland-publiek’ schreeuwden alsof hun leven ervan af hingen. Vervolgens klonk er luid gejuich wanneer Weijers een hertje, konijntje, Ruud de Wild en Henk Bleeker afschoot. Als het erg grappig zou zijn kan ik me een lach voorstellen, dit was vooral erg misplaatst.

Zijn publiek lacht om alles en lijkt rechtstreeks meegekomen te zijn vanuit de theaters waar hij speelde. Daar zit voor Weijers en eerder al voor Jandino vooral de winst ten opzichte van Vrijdag op Maandag, het hebben van een achterban.

Het enige echte interessante onderdeel van het programma is de ontmoeting met filosoof Bas Haring. Dit is vooral de verdiensten van Haring, omdat zijn gedachtes vooral veel vragen oproepen en hij iedereen ook laat denken. Met de ontmoeting van Weijers met Haring in het achterhoofd, is het niet helemaal een verrassing dat Weijers de uitspraak van Haring over de Bijbel en naastenliefde  (uit zijn tv-programma Stof) schaamteloos kopieert. Echter verpakt hem nu in een grap en scoort uiteraard als hij bij de laatste zin zijn stem verheft.

De niet-kritische kijker heeft vast de gehele show gelachen. De iets kritischere kijker heeft misschien één keer de mondhoeken lichtelijk omhoog laten gaan en de kritische kijker zal na 10 minuten zijn weggezapt. De week van Weijers is helaas vooral fastfood-comedy; vluchtig in elkaar gezet, maar echt goed is het nergens.
 

Wil je Guido Weijers in huis halen? Koop dan nu de onderstaande DVD's

Gerelateerd nieuws

Weijers Ontweekt
  05-12-2011 Wisselende Twitterreacties Weijers Ontweekt
Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment