Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Pieter Jouke hoog, droog en intiem in Nou Wordt Die Mooi!!

Locatie: Het Werftheater
Plaats: Utrecht
Gehouden op: 20-01-2012
Pieter Jouke speelt 20 januari zijn debuutvoorstelling Nou Wordt Die Mooi!! in een bijna uitverkocht Het Werftheater te Utrecht.

De cabaretier die tien jaar lang vooral veel voor andere bekende programma’s en cabaretiers heeft geschreven verwelkomt ons in zijn bovenkamer, zijn zolder. Nu is het tijd voor zijn verhaal. Hij bespreekt zijn in dozen zitende voorwerpen met het publiek. Van prul tot dagelijkse attributen, van Nijntje tot kunst, het komt allemaal voorbij. Tussen alle droge grappen zit zowaar ook nog een bijzonder verhaal, gevoed door een pas gebeurd auto-ongeluk.

Het publiek maakt echt kennis met Jouke. Hij deelt alles; zijn gezinsleven, zijn televisieflop CQC, waar hij het met de nodige zelfspot over heeft en het hardlopen. Samen met alle absurde overdenkingen vindt Pieter ook nog de tijd om met 'de afsluiting van zijn leven' te stoeien. “Hoe ga ik gedag zeggen tegen mijn dierbaren, wat ga ik zeggen en wannéér doe ik dat dan precies?” Pieter Jouke gaat namelijk nog lang niet dood, hoopt hij.

Jouke gaat alle kanten op in zijn voorstelling, maar de rode draad lijkt vooral zijn stijl te zijn, die is absurd en droog. De cabaretier krijgt de zaal massaal aan het lachen met zijn avonturen bij de It's en de benzinepomp en speelt dit leuk uit. Op andere punten speelt hij dingen juist weer iets te lang uit of smeert hij een korte grap (die in twee zinnen gemaakt kan worden) veel te veel uit. De Delftenaar heeft een hoog tempo met een hoge lachdichtheid, maar ook weet hij het publiek bij zich te houden met zijn afscheidsbrief die meerdere malen in gedeeltes voorbij komt.

Jouke blijft vooral op de meligheid zitten. Heel af en toe is een cynische Jouke te zien, maar nergens wordt het echt spannend of schuurt het. De gedachtes zijn mooi, filosofisch en poëtisch, maar eindigt misschien te vaak in een woordgrap en dat is wat na afloop toch het meest blijft hangen. Het overgrote deel van het publiek nam de droge grappen van de humorist met liefde in ontvangst, maar ook mag gesteld worden dat bijna twee uur lang 'verkeerde been grappen' en woordgrappen een voorstelling niet heel erg uitdagend maakt om te volgen en zelfs een beetje vervelend wordt en de concentratie laat verslappen. Pieter Jouke scoort wel met zijn eigen verhaal: de mooie, pure ode aan zijn gezin en het leven.

Pieter Jouke: voor een hoge lachdichtheid, droge humor en zijn eigen intieme verhaal.

Wil jij ook naar deze voorstelling? Mail naar info@camedy.nl en maak op kans op gratis kaaten voor de show van 21 januari in Het Werftheater Utrecht.

Tags:

Pieter Jouke

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Gerelateerde recensies

Pieter Jouke
  13-10-2011 Lachstuipen verzekerd bij De Staat van Verwarring
Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment