Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

3e Auditie Leids Cabaret Festival

Locatie: Sociëteit de Burcht
Plaats: Leiden
Gehouden op: 22-01-2012
De laatste audities van het Leids Cabaret Festival vinden ook ditmaal weer plaats in een volle Sociëteit de Burcht Leiden. Stefan Pop blikt nog even terug naar vorige week. Hij kon één optreden maar niet los laten en het publiek was dat optreden ook duidelijk niet ontgaan en vergeten. De toon is gezet.

Nathalie Bouts opent de audities met een schattig verhaaltje over kind zijn. Vanaf de eerste minuut hoort het publiek haar verhaal, een verhaal dat opgezegd wordt zoals het ook door haar is opgeschreven. Het mist onder andere overtuiging, kracht en grappen. Sporadisch ontvangt ze beleefdheidslachjes, maar langer blijft het stil. De cirkel is rond als ze afsluit met een dansje op een kinderlied met een uit het publiek gehaald kind. Logischerwijs klapt het publiek dan wel mee.

David Groeneveld bespeelt vooral de piano. Hij laat het publiek kennismaken met een sukkelige David die vooral nooit een houding weet te geven bij feestjes. Origineel zijn vooral ‘de makelaar’ (gewapend met pen en mapje, begeleidt hij zichzelf ritmisch bij de clichéwandeling van de makelaar) en ‘de tennisracketgitarist’ (met een versterker op een tennisracket speelt hij gitaar). Jammer is dat David een hoop grappen laat liggen en dat zijn stijl, opbouw bij elk lied hetzelfde in elkaar zit.

Janneke Jager begint sterk en onbevangen, maar verliest daarna de grip en het publiek. Ze heeft duidelijk gezocht naar onderwerpen waar ze grappen over wilde maken getuige sommige geforceerde grappen. Uit het niets kwam bijvoorbeeld de opmerking “heeft er iemand crocs?” waarna ze, zonder respons gekregen te hebben, in twee zinnen vertelt wat zij van het schoeisel vindt.

De kleinste deelnemer van deze audities is William Boeva. De Vlaamse lilliputter, die eerder al de publieksprijs van de Culture Comedy Award won, neemt zijn tijd als hij op het podium, om het publiek aan hem te laten weten. Daarna is zijn eerste opmerking raak en die daarna. Zijn zelfspotgehalte is hoog, maar daar schuilt wel meteen het gevaar. Hij benoemt later zelf ook in een andere grap dat hij ‘alleen maar mopjes kan vertellen over zijn lengte’. William weet de grappen echter wel goed uit te serveren en scoort daarmee vaak de lach van alle aanwezigen.

Lotte Vogel komt schreeuwerig op, het hoort bij hoort haar act. Overacting zit in haar bloed, maar het schrikt het publiek al snel af in De Burcht. Nog eerder dan Janneke verliest zij de mensen in de zaal. Vogel leeft vooral in een eigen wereld en mist elk contact met haar publiek. Gedurende haar optreden wordt het gaandeweg dan ook rumoeriger.

De Vlaming Arnout van de Bossche zorgt voor een welkome afsluiting van de audities. Hij geeft een lezing/ workshop over mannen en vrouwen. Eerder had hij daar al succes mee tijdens de Humo's Comedy Cup en Deltion Cabaret Festival. Ook in de Burcht kan hij rekenen op maximaal respons. Hoewel de stijl oubollig van opzet is (met flip-over) en het onderwerp uitgekauwd, weet hij het universele thema op een simpele, maar doeltreffende manier vast te pakken. Zijn grappen zijn origineel en ook technisch snapt Arnout hoe hij de grappen moet brengen.

Recensie 2e auditie Leids Cabaret Festival 2012
Recensie 1e auditie Leids Cabaret Festival 2012
 

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment