Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Juryrapport Omar Ahaddaf

Locatie: Leidse Schouwburg
Plaats: Leiden
Gehouden op: 11-02-2012
Gedurfd. Iemand die iets te melden heeft, iemand met een statement; warm en innemend. En bovendien een cabaretier die de kunst verstaat zijn ideeën allerminst vrijblijvend over te brengen. Zijn optreden staat voor innerlijke noodzaak en relevantie. Hij is een verteller, voor een breed publiek verstaanbaar, al verdient zijn dictie enige aandacht. Omar Ahaddaf plaatst een aantal trefzekere grappen, zoals die over de Israëlisch – Palestijnse kwestie, een juweel.

Toch dienen we enkele kritische kanttekeningen te noteren. Er zitten een paar missers in de overgangen tussen diverse elementen in zijn programma, al heeft hij een handige truc paraat door dit op te lossen met changementen in de belichting en de mise en scène. De opkomst van zijn broer, de gitarist met de lued, daarentegen, komt nogal uit de lucht vallen. Dat had best eerder gekund.

Zijn programma herbergt een intrigerende spanning. De jury prijst daarbij een opmerkelijk facet, de ontwikkeling die hij getoond heeft gedurende de week van dit festival.

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment