Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Roué Verveer is In Zeer Goede Staat tijdens première

Locatie: Theater Zuidplein
Plaats: Rotterdam
Gehouden op: 17-02-2012
Camedy.nl is aanwezig bij de première van In Zeer Goede Staat, de vijfde avondvullende voorstelling van Roué Verveer. Een uitverkochte grote zaal van Theater Zuidplein in Rotterdam wordt meteen al aan het lachen gemaakt. Met zijn rake openingsimprovisaties met zijn publiek is hij meteen binnen. Hij ziet alles. Opvallend is hoe de zaal al snel golft van het lachen. De zaal is opgewarmd, iedereen is er nu echt helemaal klaar voor.

Met Roué gaat het goed, té goed. Zo goed dat hij het niet vertrouwd. Gedurende zijn show wandelt hij door zijn leven, zoals hij dat elke show eigenlijk doet. In deze show is de kijker in zijn huidige levensfase belandt. Hij overdenkt alles nogmaals; zijn niet zo stoere jeugd, het huwelijk, de geboorte… het klinkt als één grote clichéshow, maar dat is het niet als Roué Verveer het vertelt. De cabaretier scoort explosies aan lachmomenten bij elk thema. Soms scoort hij met de grap zelf,  soms maakt hij het nog even 'spelend' af.

Aan alles is te merken dat de show een feestje moet zijn, een happening. De eeuwige 'big smile', Roué zijn nare hoofd', zoals hij het zelf zegt en de nette, scherpe manier van het aanspreken van opvallende bezoekers.

Naast die stapels aan grappen gaat Roué ook terug naar moeilijke tijden, vooral gevoelige tijden. De slavernij, de dood van zijn collega's en vrienden Floor van der Wal en Wesje, maar overal volgt een mooie, respectvolle relativerende grap. Vooral zijn grappenreeks bij zijn medewerking aan het programma over de slavernij is ijzersterk, origineel en eindigt in een rake vergelijking. Tijdens sommige momenten bij deze thema's kun je een speld horen vallen, hij krijgt de zaal ook daar mee in zijn gevoelige verhaal.

Nooit wordt Verveer prekerig, nooit legt hij zijn publiek iets op. "Ik geloof ergens in en als jij dat niet doet, dan mag dat ook, ik leg niets op, ik sta ook niet opeens om 10 uur 's ochtends voor je huis ofzo" met deze basis kun je vervolgens een hele hoop maken bij je publiek, hij dwingt het af. Roué is nergens disrespectvol. Het is zelfs mooi om te zien hoe hij mensen met verschillende geloven laat spreken over hun idee over de dood. Hij vraagt en oordeelt nergens.

Grote decorstukken, tafels, stoelen, het is allemaal niet aan hem besteedt. Een microfoon en een pianokrukje voor zijn water, dat is het. Subtiel is zijn lichtplan, alhoewel... duivels rood wanneer zijn/ de vrouw aan bod komt, het had wat subtieler gemogen... van de vrouwen waarschijnlijk.

Het gaat goed met Roué, maar hoe lang nog? Hij weet het niet, niemand weet het. Gaat hij morgen dood, dan heeft hij zijn missie in ieder geval allang bereikt. Iedereen moet namelijk hebben gelachen, zijn vrouw, zijn kinderen en zijn publiek. Hij moet mensen aan het lachen hebben gemaakt. Dat is in Zuidplein gelukt, dus hij kan met een goed gevoel 'gaan'.

Wil je Roué Verveer in huis halen? Koop dan nu de onderstaande DVD's.

Gerelateerde recensies

Roué Verveer
  01-10-2010 Roue Verveer - Mans Genoeg
Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Leading Entertainment