Best gelezen nieuws

Best gelezen recensies

Henry van Loon - Electropis

Locatie: Theater Bellevue
Plaats: Amsterdam
Gehouden op: 19-01-2013
In de kleine zaal van Theater Bellevue hangt een verwachtingsvolle sfeer. Het publiek komt voor de tweede voorstelling ‘Electropis’ van Henry van Loon. Na zijn debuut met ‘De Henry van Loon Entertainment Show’ vielen vooral positieve recensies op de deurmat. Dit schept vanzelfsprekend verwachtingen voor de nieuwe show.

“De show gaat over veel onderwerpen waartussen gezapt wordt, zoals Generatie Y, Materialisme, Angst, Liefde en Lekkere Wijven,“ volgens Henry zelf, dus het zal wel niet.

Henry komt op met zijn zelfverzonnen dans ‘de Electropis’. Met invloeden van de dansstijl modern en het heen en weer zwaaien van de armen oogt de dans ongemakkelijk. Direct hierna begint Henry zijn show. So You Think You Can Dance-jurylid Euvgenia Parakhina wordt gepersifleerd en beoordeeld Henry’s dans. Hierna volgt zijn stappenplan bij het afschrikken van mensen die hem op straat aanspreken. Het publiek ontvangt dit goed en al snel zit de sfeer erin.

Als kijker moet je goed op blijven letten om Henry te kunnen blijven volgen. Door zijn snelle praattempo komen sommige grappen niet helemaal goed over. Er wordt overheen geraasd door de volgende grap.

Zijn persoonlijke leven staat centraal: wat houdt hem bezig en wat maakt hij mee? Zijn relatie met actrice Jennifer Hoffman is een terugkerend onderwerp. Hij voelt zich naast zijn beroemde en beeldschone vriendin een sulletje en vertelt dit in een anekdote. Wat ook terugkeert zijn de anekdotes over zijn tijd bij Navy Seals. Tijdens één van deze sketches wordt Van Loon echter plots onderbroken door een wel heel vreemde vrouw. Zijn overdreven Amerikaanse accent, met daarin letterlijk vertaalde zinnen en woorden vanuit het Nederlands, zorgen voor een flinke lachgolf in het publiek. Heel kort komt een imitatie van Guido Weijers voorbij. Qua stem en intonatie leek deze sprekend op de echte Guido Weijers. Het stuk had langer mogen zijn volgens het publiek.

In een snel tempo krijgen we ook een kijkje in zijn belevingswereld. Henry ‘verpest’ de magie van theater door bijvoorbeeld te vermelden dat de persoon naar wie hij keek er niet staat. Ook doet hij een ‘achter de schermen’ wanneer hij veinst uit een roddelblad voor te lezen, terwijl er op het podium iets anders gebeurd.

De show van Van Loon is gemaakt om te lachen. Dit komt door de vele woordspelingen en de hyperactiviteit van Henry zelf. Voeg daar nog een berg absurdisme aan toe en de tweede succesvolle show van Henry van Loon is een feit.

Fotografie: Jouk Oosterhof

Bestel de best verkopende cabaret dvd's.

Advertentie
Bent u op zoek naar cabaretiers, stand-up comedians, cabaret of andere comedy-gerelateerde acts voor bijvoorbeeld een:
  • Bruiloft
  • Bedrijfspresentatie
  • Verjaardagsfeest
  • Horeca
  • Jubileums en andere feesten
Camedy.nl verzorgt het allemaal!
Meer informatie


Banner Webshaping